28 Ocak ve 29 Ocak 2017 tarihlerinde düzenlenen ATA AÖF Güz Dönemi Final Sınavlarının ardından neredeyse bir hafta kadar bir süre geçti. Final sınavlarına katılan binlerce öğrenci sınav sonuçlarını merakla beklerken, ATA AÖF resmi internet sitesinden veya yetkili kişilerden henüz bir açıklama gelmiş değil. ATA AÖF Final Dönemi Sınav sonuçları ve ATA AÖF ile ilgili detaylı tüm güncel bilgiler haberimizde.

ATA AÖF SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLA 

Binlerce öğrenci, 28 ve 29 Ocak tarihlerindeki ATA AÖF final sınavlarından sonra, resmi açıklama için internet sitesini kontrol ediyorlar. Ancak herhangi bir açıklama henüz yapılmadı. Sınav açıklanmalarında koyulan yasal sınır olan 20 gün sonuna kadar kullanılabilir, bu durumda ATA AÖF güz dönemi final sınavlarının Şubat ayı 3. Haftası içerisinde açıklanması bekleniyor. 

Sonuçlar açıklanmamasına rağmen, ATA AÖF final sınavlarına katılan öğrencileri ilgilendiren bir başka duyuru, geçtiğimiz hafta içerisinde ATA AÖF resmi internet sitesinden öğrencilerle paylaşıldı. 2016 2017 eğitim öğretim yılı güz dönemi yarıyıl sonu sınavı soru kitapçıkları ve cevap anahtarları’’ başlığı ile paylaşılan duyuruda, şu ifadelere yer verildi;
 
‘’ Değerli Öğrencilerimiz,
2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi Yarıyıl Sonu Sınavı kitapçıkları ve cevap anahtarlarına lms.atauni.edu.tr adresinden ulaşabilirsiniz.
Sınav sorularına itirazda bulunmak isteyen öğrencilerimiz Öğrenim Yönetim Sisteminde (LMS) sol menüde yer alan “Soru İtirazı” butonunu tıklayarak gerekli bilgileri doldurduktan sonra itirazlarını bize iletebilecekler. Gönderilen itirazlar değerlendirilip geri bildirimler anlık olarak yapılacaktır.’’
Böylece, öğrencilere soru itirazı durumunda kullanacakları, yol gösterici bilgiler verildi ve ATA AÖF Güz Dönemi Final Sınav soru ve cevapları öğrencilerle paylaşılmış oldu. 
 
ATA AÖF Sınav Sorularına İtiraz Etme İşlemi Nasıl Yapılır?
 
Sınav sorusu itirazını yapabilmek için, öncelikle sınav soru ve cevaplarının açıklanması duyurusunda belirtilen internet adresini ziyaret etmeniz gerekir. Bu siteden LMS sistemine, gerekli bilgileri kullanarak giriş yaptıktan sonra, yapmanız gereken, seçenekler arasından ‘’Soru İtiraz’’ sayfasını bularak önünüze gelen bilgileri ilgili alanlara eksiksiz bir şekilde doldurmak. Sistem, soru itirazı için, soru itirazında bulunduğunuz sınavın hangi ders olduğunu ve hangi programa ait olduğunu, hangi test kitapçığına ait olduğunu ve itiraza konu olan sorunun kaçıncı olduğunu sizden doldurmanızı isteyecektir. Bütün bu bilgileri doldurduktan sonra itirazı kaydet seçeneğine tıklayarak, soru itirazınızı tamamlayabilirsiniz.
 
ATA AÖF Güz Dönemi Bütünleme Sınavları Tarihleri ve Sınav Yeri Değişikliği Duyurusu
 
ATA AÖF Güz Dönemi Bütünleme sınavları, final sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından 4 Mart ve 5 Mart 2017 tarihlerinde düzenlenecek. ATA AÖF Bütünleme sınavlarından önce, ATA AÖF resmi internet sitesinden, bütünleme sınavları için sınav yeri değişikliği ile ilgili bir duyuru yapıldı. Duyurunun tam metni şöyle;
 
‘’2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi Bütünleme Sınavı için Sınav Merkezi değişikliklerinin 07 Şubat 2017 Salı günü saat 23:59’a kadar http://obs.atauni.edu.tr/ adresinden tarafınızca yapılması gerekmektedir.
 
Sınav merkezi tercihini belirtilen tarihler arasında gerçekleştirmeyen öğrencilerimizin, sınav merkezi tercihleri, sistem tarafından otomatik olarak belirlenecektir ve daha sonra değişiklik yapılmayacaktır.’’
Bütün bu sonuç açıklanması ve bütünleme sınavları ardından ise, kayıt yenileme dönemi başlayacak. Kayıt yenileme işlemi öncesi, Vakıfbank Şube veya Vakıfbank ATM’lerine harç ücretinin yatırılması gerekiyor. Kayıt yenileme işlemleri, harç ödemesi sonrası 13 Şubat 2017 ile 24 Şubat 2017 tarihleri arasında yapılabilecek. ATA AÖF Bahar Dönemleri ders kayıt işlemleri ise, 20 Şubat 2017 ile, 26 Şubat 2017 tarihleri arasında yapılacak. Mazeretli ders kayıt tarihleri ise 27 ve 28 Şubat.