Adana’da 2013'te temeli atılan Adana Bölge Adliye Mahkemeleri (İstinaf) hizmet binası inşaatı devam ederken, hakim ve savcı ataması yapılmadan Adalet Bakanlığı’nın AKP Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Müteahhit Kenan Şenbayrak’a ait binayı üç yıllığına 7.5 milyon TL’ye kiralamasına Adana milletvekilleri de tepki gösterdi.

MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, Bölge Adliye Mahkemesi hizmet binası inşaatı devam ederken, yeni bir binanın kiralanmasını ‘kaynak israfı’ olarak değerlendirdi. Hükümetin bu konudaki uygulamalarının ortada olduğuna dikkat çeken Yılmaz, "Birilerini zengin etmek için yapılan ihalelerin ortada olduğu, yandaşların kayırıldığı bir sistemden Adana da payını alıyor. Bu tür plansız, düzensiz yapılan işler israftan başka bir şey değil. Atanamayan öğretmenlerden milyonlarca kişinin taşeron firmalarda asgari ücretle çalıştığı, binlerce kişinin iş aradığı, emeklinin, memurun sıkıntı içerisinde olduğu bir ortamda hükümet bu sorunları çözmek yerine yandaşlarını zengin etme peşinde. Ülke kaynakları çarçur ediliyor. Bunu yapanlara hesabının sorulması gerekir." dedi.

CHP Adana Milletvekili Turgay Develi de Türkiye'de 2013'te KİT'lerin zararının 10 milyar liranın üzerinde olduğunu bildirdi. AK Parti hükümetinin öylesine kötü bir yönetim sergilediğini ileri süren Develi, "Kamu gücünün kullanıldığı bütün alanlarda yandaş kayırma, hesapsız, kitapsız kamunun zararına yol açacak uygulamalar almış başını gidiyor. Adana'daki bu örnek ise ülkedeki bu süreç açısından spesifik uygulama. AKP zihniyetinin bu vurgun ve savurganlığın en tipik göstergesi. Bir taraftan inşaat yapıyorsunuz, öbür taraftan hiç kullanmadığınız yer için milyonlarca lira kira parası veriyorsunuz. Hiçbir ön çalışma yapmadan sürekli bir yerleri kiralıyorsunuz, satın alıyorsunuz, kullanmıyorsunuz. Bu savrulan para milletin. Ülkede 21 milyon kişi, günde 15 lira ile geçinmek zorunda. 13 milyon insan açlık sınırının altında. Bir taraftan bu acı gerçekler dururken, diğer yandan bu savurganlık içimizi acıtıyor." şeklinde konuştu.

CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı ise birçok ihalenin usulsüz ve rant amaçlı yapıldığını savunarak, AK Parti hükümetinin artık yasaları tanımadığını ileri sürdü. Demirçalı, şunları söyledi: "Kentin imkânlarını bu kadar kötü kullanan bir anlayıştan ne beklenebilir. Birilerine peşkeş çekmek, zengin etmek adına bu tür harcamalar yapılır mı? Bu kaynaklarda tüyü bitmemiş yetimin hakkı vardır. Bölge Adliye Mahkemesi inşaatının bitim tarihi belli. Belki o tarihe kadar başka bir bina kiralanabilir. Ama üç yıllığına bir bina kiralanıyorsa bu 'birilerine rant sağlıyorsun' demektir. Bu sözleşmeyi yapan, talimatı veren kimler; bunun ortaya çıkması lazım. AKP kadroları ülkenin tüm imkânlarını menfaları doğrultusunda kullanıyor. Vergilerimiz birilerine peşkeş çekiliyor. Birilerini zengin edeceğim diye halkın parası böyle çarçur edemezler."

29 Kasım 2013'te Yüreğir ilçesi Köprülü Mahallesi'nde temeli atılan Bölge Adliye Mahkemesi hizmet binası inşaatı, Temmuz 2015’te tamamlanması bekleniyor. Milyonlarca lira harcanarak işadamından kiralanan bina önünde basın açıklaması yapan Adana Baro Başkanı Mengücek Çıtırık da "Gerçekten bir kamu hizmetinin verilmesi mi yoksa birilerinin yine devlet imkanları kullanılmak suretiyle çıkar mı sağlanmıştır? Türkiye bu kadar kaynaklarını rahat çarçur edecek bir ülke değildir." sözleriyle eleştirmişti.