Serpil ve Turgay Ataman çifti, doğuştan kalp hastası 10 aylık bebeklerinin iyileşmesi için hayırseverlerin desteğini bekliyor.

Serpil ve Turgay Ataman çiftinin üçüncü çocukları olan 10 aylık Derya Ecrin Ataman doğuştan kalp hastası olarak dünyaya geldi. Derya bebeğin annesi Serpil Ataman 8 aylıkken erken doğum yapmak zorunda kalmış. Doğumun ardından Derya bebeğin kalbinin tam tamamlanmamış olduğu anlaşılınca iyileşmesi için ailesi hastane hastane dolaşmaya başladı. Özel sektörde çalışan baba Turgay Ataman, çocuğunun iyileşmesi için 10 ay boyunca birikimini kullanmak zorunda kalmış. Fakat tedavi masrafları ve iyileşmesi için gereken ameliyat oldukça pahalı olduğundan aile çareyi hayırsever insanlardan yardım istemekte bulmuş.

Bebeğinin tedavisi için gerekli parayı bulmak için kapı kapı dolaşırken dolandırıcı damgası dahi yediklerini kaydeden baba Turgay Ataman, "Bebeğimin iyileşmesi için kapı kapı dolaşıp yardım toplamak durumunda kaldık. Bu sırada bir derneğin şikayeti üzerine dolandırıcı damgası yedim ve neredeyse hapse atılacaktım. Valiliğe başvuru yapmadığım için yardım toplayamazmışım. Az kalsın dolandırıcılıktan içeri girecektim." dedi.

Uzun uğraşlar sonunda Artvin Valisi Kemal Cirit’e ulaştığını ifade eden baba, "Vali beye ulaştım. Evraklarımı imzaladılar. Bana bir hesap numarası verdiler, sonra 'git yardım topla' dediler. Ben de yeniden yardım toplamaya başladım. Fakat şu ana kadar üç ameliyat geçiren ve iki stent takılan minik Derya, toplum içine giremiyor, toplu taşıma aracına binemiyor." diye konuştu.

Baba Ataman, çocuğunun tedavisinin her seferinde 15-20 gün sürdüğünü bu nedenden dolayı işe bile gidemediğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yaklaşık 10 yıllık birikimimi çocuğumun tedavisinde harcadım. Tedavi sürecinden dolayı düzenli bir işe giremedim. Şu anda üç aylık ev kiramı bile ödeyemedim. Bebeğimin tedavisi için yardımseverlerin desteğine ihtiyacım var."

Anne Serpil Ataman da "Çocuğumun iyileşmesini istiyorum. Bütün herkesten iş adamlarından, çocuğumun kurtulması için, ameliyat için yardım istiyorum." dedi.

Yaşanan olayların psikolojilerini de bozduğunu belirten anne Serpil Ataman, kızı Derya’nın gözlerini önünde eriyip gitmesine dayanamadığını vurgulayarak, sözlerini şöyle tamamladı: "Kapı kapı dolaşıyoruz. Fakat yeterli parayı toplayamadık. Tüm hayırseverlerin yardımlarını bekliyoruz."