Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önünde toplanan bazıları engelli atanamayan öğretmenler, dün yapılan 15 bin öğretmen atamasını protesto etti.

Güvenpark’ta toplanan Ankara Ataması Yapılmayan Öğretmenler Temsilciliği üyeleri, pankart açıp basın açıklaması yaptı.
Öğretmenlik mesleğinin kutsallığına yaraşır bir atama istediklerini vurgulayan kalabalık, "Bunun için hükümetten Nisan ayında 40 bin öğretmen ataması ve Milli Eğitim Bakanlığının açıklamış olduğu,120 bin öğretmen ihtiyacının bir an önce kapatılıp öğretnen arkadaşlarımızın görevlerinin başına getirilmesidir.Bu Nisanda yapılmasını istediğimiz 40 bin atama ile 300 bin ataması yapılmayan öğretmene ve aileleri ile birlikte toplam 1 milyon kişiye umut kaynağı olacaktır.” diye kaydetti.

GÜVENPARK'TAN MEB BİNASINA YÜRÜDÜLER

Basın açıklamasının ardından Milli Eğitim Bakanlığı binasına yürüyen gruba, ataması yapılmayan engelli öğretmenler de katıldı. MEB binası önünde eylemlerini sürdüren kalabalık, döviz açıp, hükümetin uygulamalarına tepki gösterdi.
Burada yapılan basın açıklamasında da şunlar aktarıldı:
“Milli eğitim bakanlığının engelli öğretmen açığı 16 bin dolayında.İki bakanlık arasında tam bir kayıkçı dövüşü yapılıyor.Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına gidiyoruz diyoruz 24 bin kamu personeli açığı var.Bunu kapatın. Bunun 3’te 2’si yani 16 bini Milli eğitim Bakanlığının kadrosu diyorlar.Milli Eğitim Bakanlığına dönüyoruz diyoruz ki 16 bin öğretmen açığınız var bu kadroları kapatın. Onlarda diyorlar ki yeterli öğretmen engelliler arasında yok. Bugün 300 rakamını açıkladılar oysa bugün atama bekleyen diploması elinde 500’ün üzerinde öğretmen var.16 bin açık olan bir yerde öyle 300’lük 200’lük, 400’lük rakamları kabül etmiyoruz.Eylemin mesajı Bakanlık yetkilileri tarafından alınmazsa önümüzdeki süreçte daha keskin daha sürekli eylemleri yaşama geçireceğiz.”

Atamalara tepki eylemi sonrası katılımcılar, olaysız şekilde dağıldı.