Ramazan Bayramı tatilini memleketlerinde ve tatil beldelerinde geçirmek isteyenler, Atatürk Havalimanı’na gelmeye başladı. Tatilciler özellikle iç hatlarda yoğunluk oluştururken, dış hatlarda çok az yolcu olduğu görüldü.

Bayramı öncesinde, tatillerini İstanbul dışında geçirmek isteyen vatandaşlar şimdiden yollara düştü. Tatile gitmek için havayolunu tercih eden vatandaşlar, Atatürk Havalimanı’na gelmeye başladı. Ramazan Bayramı'nı memleketlerinde ve tatil beldelerinde geçirmek isteyenler havayolunu tercih edince uçak biletleri günler öncesinden tükendi. Havayolu şirketleri artan talep karşısında 100’ün üzerinde ek sefer koydu.

Tatilini Mardin’de geçirmek isteyen İsmail Yıldırım, eşi ve 3 çocuğu ile birlikte Atatürk Havalimanı’na geldi. Biletimi önceden aldığını söyleyen Yıldırım, anne ve babasının yanına gittiğini anlattı. Bilet fiyatlarının biraz yüksek olduğunu belirten Yıldırım, “Bayramdan önce daha ucuz. Bayram ve yaz olunca yükseltiyorlar. Oda normal. Otobüs fiyatları 120 TL, biz buradan aldık kişi başı 220 TL’ye aldık. Uçak daha avantajlı. Uçakla gidiyorsun 1 saat 45 dakika, otobüsle gidiyorsun 22 saatte. 3 çocuğumuz var. Dedeleri Mardin’de onları görmeye gideceğiz. Onlar bekliyorlar, sabahtan aradılar. En son buradan 2,5 sene önce gittik. Baya oldu, şimdi baya büyüdüler annem ve babam onları çok merak ediyor.” dedi.

Neriman Yıldırım ise Mardin’e ailelerini görmeye gittiklerini belirtti. Heyecan ve özlem olduğunu dile getiren Yıldırım, geçen sene gitmediklerini, 2,5 yıldır ailesini görmediklerini aktardı. Çocuklar kendilerinden daha heyecanlı olduğunu belirten Yıldırım, çok özlediklerini ifade etti. Otobüsle yolculuğun çok zor olduğunu kaydeden Yıldırım, uçağın rahat olduğunu sözlerine ekledi.

Ailesiyle birlikte seyahat eden ikiz kardeşler Berfin ve Havin ise dedelerini çok özlediklerini söyleyerek onlara el salladı.

Bakü’den gelen Soner Kirman ise bayram için Ardahan’a gideceğini söyledi. Biletleri erken aldığını ifade eden Kirman, buna rağmen dolu olduğunu, yer bulmakta zorlandığını dile getirdi.
Antalya’dan tatilden dönen bir başka yolcu ise işi sebebiyle bayramda tatil yapamadığını, ailesini ise memlekete göndermek için havalimanına geldiğini söyledi.