Atatürk Havalimanı'nda leylek sürüleri sebebiyle zaman zaman tehlikeli anlar yaşanıyor. İniş sırasında 3 bin feette leylek sürüsü gören uçağın pilotu, meslektaşlarını uyarması için kule görevlisini bilgilendirdi.

Türkiye'nin kuşların göç yolu üzerinde bulunması hava ulaşımını bazen olumsuz etkileyebiliyor. Atatürk Havalimanı üzerinde ve çevresinde uçan leylekler, hava trafiğini tehlikeye düşürebiliyor. Zaman zaman uçuşların aksamasına da sebep olan leylekleri gören pilotlar, kuleyi diğer pilotları bilgilendirmesi için uyarıyor.

Leylek sürüleriyle karşılaşan pilotla kule arasında geçen konuşmalar da kayıtlara yansıdı. Atatürk Havalimanı'na iniş için alçalan bir uçağın pilotu, kuleyle temasa geçerek görevliyi leylekler konusunda uyardı.

Yolcu uçağının kaptan pilotu, “Efendim 010 dönüş noktasında leylek sürüsü var. 3 bin feetlerde. Bilgi olarak veriyorum.” diye uyarıda bulundu. Bunun üzerine kule görevlisi, “010 dönüşte, 3 bin feette leylek sürüsü alındı teşekkürler.” diye karşılık verdi.

Atatürk Havalimanı'nda geçtiğimiz yıllarda kuşların çarpması sonucu uçaklar tehlike atlatmıştı. Çarpmanın etkisiyle uçakların motor kısmına, çeşitli yerlerinde hasar oluşmuştu.