Yurtdışı seçmen kütüğünde kayıtlı bulunan vatandaşların 25. dönem milletvekili genel seçimleri saat 17.00'de sona erdi. Atatürk Havalimanı'ndaki sandıklara koşturarak gelen vatandaşlardan bazıları son anda oy kullanabildi. Bazı seçmenler ise kütüklerinin memleketlerinde kayıtlı olmaları nedeniyle oy kullanamadan geri döndü.

Yurtdışı seçmen kütüğüne kayıtlı olan seçmenler, 25. dönem milletvekili genel seçimleri için İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali geliş ve gidiş katlarında oy verme bölgelerindeki sandıklarda oylarını kullandı. Bazı seçmenler oy kullanma saatini kaçırdığı, bazıları ise Türkiye'de seçmen kütüğüne kayıtlı oldukları için oy kullanamadılar.

Görevliler, gelen seçmenlere nasıl oy kullanacakları konusunda bilgilendirme yaptı. Bir seçmen oy kullanmaya geldiği sandık başında "Oy kullanma işlemi bitti." uyarı üzerine "Daha 6 dakika var." dipyerek oy kullanmak istediğini söyledi. Bunun üzerine görevli, "Tamam, son size oy kullandıralım. çünkü sistemi de kapatmamız gerekiyor." cevabını verdi.

Sandık başında renkli görüntüler yaşandı. İkizleri ile birlikte oy kullanmaya gelen bir çift, son anda yetişen Kerim ve Münise Çiğdem çifti, koşturarak gelen seçmenler, son ana kadar heyecanın devam ettiğini gösterdi.

Saat 17.00'yi bulduğunda ise görevliler, sandıktan çıkardıkları oy zarflarını tek tek sayarak oy torbalarına doldurdu. Daha sonra bu torbalar da pusulalardaki oyların sayılacağı seçim alanına götürüldü.

Bu arada Atatürk Havalimanı pasaport kontrolünde polis, vatandaşların sandıklara yetişebilmesi için bazı önlemler aldı. Geliş katı pasaport kontrol noktasındaki görevli polislerinin sayıları artırılarak vatandaşların gecikmeden sandıklara yetişmesi sağlandı.