Atatürk Havalimanı’nda piyasa değeri yaklaşık 6 milyon lira olan 30 kilo 653 gram ağırlığında uyuşturucu maddesi ele geçirdi. Gözaltına alınan Çin uyruklu 2 kişi tutuklandı.

İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü (KİM) ekipleri, Moskova’dan Atatürk Havalimanı'na gelen 2 Çin uyruklu yolcudan şüphelendi. Gümrük çıkış kapısında ‘Gümrüğe tabii eşyam yok’ anlamına gelen yeşil hattan geçişleri sonrasında durdurulan yolcuların valizleri arandı. X-Ray taramasına tabi tutulan valizlerinde şüpheli organik madde yoğunluğu tespit edildi. Narkotik dedektör köpeklerle yaptığı ayrıntılı aramada alüminyum folyo ve jelatine sarılı paketler içerisinde toplam 30 kilo 653 gram ağırlığında uyuşturucu madde bulundu.

Uyuşturucu test cihazıyla kontrole tabii tutulan maddelerin Ab-Pinaca, Ab-Fubinaca ve Abd-Fubinaca cinsi sentetik uyuşturucular olduğu belirlendi. Sentetik kannabinoid sınıfında yer alan ve bonzai türü uyuşturucu yapımında kullanılan hammadde karışımı ile yaklaşık 3 ton bonzai üretilebileceği belirtildi. Piyasa değeri yaklaşık 6 milyon TL olan uyuşturucu maddeye el konuldu. Olayla ilgili gözaltına alınan Çin uyruklu H. G. ve A. P. isimli şahıslar çıkarıldıkları Bakırköy Asliye Ceza Mahkemesi tarafından tutuklandı.