Atatürk Havalimanı'nda 'Bir Nehrin Doğuşu Sakarya' konulu fotoğraf sergisi açıldı. Yaklaşık 12 yıl önce çekilerek sergilenen fotoğraflar, Sakarya Nehri'ni anlatan karelerden oluşuyor.

TAV Havalimanları işletmesi, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali'nde Sakarya Nehri'nden 12 yıl önce çekilen ve 3 yıllık çalışma ile elde edilen fotoğraflardan oluşan bir sergiye ev sahipliği yaptı. 'Bir Nehrin Doğuşu Sakarya' konulu fotoğraf sergisine Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri Mehmet Türk, TAV İşletmeleri Genel Müdürü Kemal Ünlü, fotoğraf sanatçısı Erkan Balkın ve belgesel yapımcısı Ali Ethem Keskin ile havalimanı personeli ve vatandaşlar katıldı.

Eskişehir ilinde göreve başlayana kadar Sakarya Nehri'nin bu kadar arı, duru, pak bir nehir olduğunu bilmediğini belirten Eskişehir Valisi Tuna, "Suyun altında neler varmış neler." dedi. Havalimanlarının sadece uçakların inip kalktığı yerler olduğu akla gelmemeli diyen Mehmet Türk, " Biz o anlamda sadece bu fonksiyonların icra edilen yerler olmadığını göstermek adına burada bir takım sosyal, kültürel etkinliklerin de yapıldığını göstermek istedik. Ülke turizmine büyük bir katkı sağlayacağına inandığım bu sergimizin hayırlı olmasını diliyorum." ifadesine yer verdi.

Projenin 2002 yılında Eskişehir Valiliği ve Türk Dünyası Kültür Başkenti kapsamında gerçekleştirdiklerini belirten fotoğraf sanatçısı Erkan Balkın ise yaklaşık 3 yılda 460'a yakın dalış yaptıklarını belirtti. Balkın, "Bu dalışlarda inanılmaz, bozkırın ortasında inanılmaz bir cennet keşfettik. Bu cenneti de böylesi bir etkinlikle sizlerle paylaşmak için buradayız." diye konuştu.

Katılımcılar kurdele kesiminin ardından sergiyi gezdi.