Mersin'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının yapıldığı alandaki platforma Atatürk'ün posterinin asılmayarak sadece Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın posterinin asılmasına vatandaşlar tepki gösterdi. Gelen tepkiler üzerine tören sırasında platform, aşağıya indirilip Atatürk posteri asıldıktan sonra tekrar yukarıya çekildi.

Mersin'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri, Tevfik Sırrı Gür Stadı önünde başladı. Kortej yürüyüşünün ardından Cumhuriyet Alanı'ndaki törenlerle devam etti. Törene Vali Özdemir Çakacak, Mersin Milletvekilleri Nebi Bozkurt, Aytuğ Atıcı ve Ali Öz, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Burhanettin Kocamaz, il protokolü, öğrenciler, motosiklet ve bisiklet kulüpleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, engelli sporcular ve çok sayıda vatandaş katıldı.

SİVİL POLİSLER ATATÜRK POSTERİ İSTEYEN VATANDAŞLARLA TARTIŞTI

Gösterilerin yapılacağı alanın hemen yan tarafında bulunan platformda sadece Atatürk posteri asılmayıp sadece Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın posterinin asılması tepkiye neden oldu. Alana töreni izlemek için gelen bir grup vatandaş duruma tepki gösterdi. Vatandaşlarla sivil polisler arasında tartışma yaşandı. Vatandaşlar "Atatürk'ün resmini istiyoruz" sloganları attı. Gelen tepkiler üzerine platform aşağı indirilerek, Atatürk'ün posteri asıldıktan sonra tekrar yukarıya çekildi.