Atatürkçü Düşünce Derneği Adana Şubesi, Ege Üniversitesi'nde öldürülen üniversite öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun hayatını kaybetmesinin üzüntüsünü yaşadıkları açıkladı.
“Karanlık zihniyetlerin ürünü katiller tarafından katledilen Özgecan'ımızın acısı henüz çok taze iken yine bir saldırı ile gelen yeni bir ölüm haberi yüreğimizi bir kez daha yakmıştır.” denilen açıklamada, ADD olarak insan hayatına kasteden her türlü saldırıyı şiddetle kınadıkları ifade edildi.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bizler, insan hayatına kasteden her tür saldırıyı şiddetle kınıyor, sorumluların adalet önünde hesap vermesi gerektiğine inanıyoruz. Kaybedilen canlarımız son olsun, yeni Özgecan’lar, yeni Fırat Yılmaz’ların acıları yaşanmasın, yaşanabilecek yeni saldırıları engellemek için ise mutlaka yasal düzenlemeler yapılsın diyoruz. Adana Atatürkçü Düşünce Derneği olarak sapık bir zihniyete kurban verdiğimiz Özgecan'ımıza, Ege Üniversitesi'nde çıkan anlamsız bir kavgada hayatını kaybeden Fırat Yılmaz Çakıroğlu'muza tanrıdan rahmet, yakınlarına sabır diliyor, cinayetleri şiddetle kınıyoruz. “