Atatürk’ün Çankırı'ya gelişinin 90. yıl dönümü, Anıt Alanı'nda kutlandı.

Kutlama programına Vali Vahdettin Özcan, Belediye Başkanı İrfan Dinç, Garnizon Komutanı İsth. Kur. Alb. Yusuf Bayazıt, Vali yardımcıları Zafer Engin ve Hüseyin Demirbaş, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, askeri erkan, STK ve siyasi parti temsilcileri vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Atatürk'ün Çankırı'ya gelişini temsil eden Türk bayrağının sporcu öğrenciler tarafından Vali Vahdettin Özcan’a teslimi ile başlayan kutlama programına, Atatürk Anıtı’na Belediye Başkanlığı çelenginin Belediye Başkanı İrfan Dinç tarafından sunulması ile devam edildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasını Atatürk’ün 23 Ağustos 1925 tarihinde Çankırılılara hitabının seslendirilmesi izledi. Belediye Başkanı İrfan Dinç'in konuşmasının ardından tören sona erdi.

Vali Vahdettin Özcan, Atatürk’ün kaldığı odadaki deftere “Aziz Atatürk Çankırı’ya gelişinin 90. yıl dönümünü kutlamaktan mutluluk duyuyorum. Çankırılıların Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlılığı, vatan ve millet sevgisi en üst düzeydedir. Allah bu millete esaret yaşatmasın.” diye yazdı. Atatürk Fotoğrafları Sergi gezisinin gezilmesinin ardından program sona erdi.