Samsun Havza ilçesinde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilçeye gelişinin 96. yıldönümü, şehir stadında kutlandı.

Törene Samsun Valisi İbrahim Şahin, Havza Kaymakamı Alper Tanrısever, Havza Garnizon Komutan Vekili Jandarma Yüzbaşı Özgür Kumkayır, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, MHP milletvekili adayı Erhan Usta, Havza protokolü ve vatandaşlar katıldı.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Havza Belediye Başkanı Murat İkiz yaptı. İkiz, Havza'nın Cumhuriyet tarihindeki önemine belirterek, "Milli Mücadele döneminde Havzalıların görevlerini fazlasıyla yerine getirdi. Bugün o inanç ve vatan sevgisi ile mücadele eden insanların torunları olarak Havzalılar aynı inanç ve ruhla Cumhuriyetin emrindedir." dedi.

Vali Şahin ise Havza'nın Milli Mücadele'deki yerinin önemini anlatarak, "Havza ilçemiz milli mücadelede önemli bir yer tutmaktadır. Samsun ve Havza’da yapılan çalışmalar ile Türkiye’nin ilelebet bağımsız olacağı haykırılmıştır. Bugün Milli Mücadelenin ayrılmaz ve en önemli parçasının olması gururun Havzalılar ile birlikte yaşıyoruz. Bu heyecanı ve gururu bundan sonraki nesillere aktarmak bizim öncelikli görevimizdir." diye konuştu.

Halk oyunlarından sonra öğrenciler, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışını canlandırdı. Ardından Havza’ya gelişi, Havza’da yaptığı çalışmaları, Havza’da yapılan ilk mitingi ve kurtuluş mücadelesinin anlatıldığı koreografi sergilendi.