Pazarcık Kaymakamlığı önündeki Atatürk büstüne çelenk konulmasıyla başlayan tören, yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından ilçeye bağlı Narlı Mahallesindeki tren garında devam etti.

Pazarcık Kaymakamı Mehmet Boztepe, burada yaptığı konuşmada, Atatürk'ün Narlı'ya gelişinin 30 yılı aşkın süredir büyük bir şeref ve onurla kutlandığını söyledi.

Üzerinden geçen 82 yıldan sonra insanların bu geziden çıkardığı sonuca bakılması gerektiğini dile getiren Boztepe, şunları kaydetti:

"Bunu anlamak için de bu yurt gezilerinin sonucuna, bunun ana nedenlerine bakmak önem arz etmektedir. Ulu Önderin bu gezilerde iki önemli hedefi belirlediğini görmekteyiz. Bunlardan ilki 1. Dünya Savaşı sonrası ülkenin içinde bulunduğu ciddi sıkıntı ve imkansızlığa rağmen büyük bir mücadele gösteren Türk ulusunun kazanmış olduğu zafer. Akabinde gerek ekonomik gerek sosyal, gerekse de Ankara’da görünmeyen yerinde tespit edilmesi gereken zorunlulukların bu ülkenin devlet başkanı sıfatıyla bizzat halkıyla temas ederek görme ihtiyacından kaynaklanıyor."

Kamu yöneticileri olarak, masa başında doğruların tespit edilmediğini bir kez daha anlaşılması bakımından Atatürk'ün ziyaretini değerlendiren Boztepe, "Doğruyu halk biliyor. Dolayısıyla biz gerek ilçe açısından, gerek il açısından gerekse de ülke açısından vereceğiniz kalkınma hamlesi neyse önce bunun halka benimsetilmesi, halkın kabul etmesinden sonra uygulanması gerekiyor. Aksi durumda bunlar kağıt üzerinde kalıyor" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Adana'dan trenle gelen Türk bayrağı, Kaymakam Boztepe 'ye teslim edildi.

Törene, Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ, Pazarcık İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Nabi Aslan, İlçe Emniyet Müdürü Fırat Güneş, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.