Mustafa Kemal Atatürk'ün Silifke ilçesine gelişinin 90. yıl dönümü törenle kutlandı.

İlçeye ilk ziyaretini 27 Ocak 1925, ikincisini 12 Mayıs 1926, üçüncüsünü 11 Şubat 1931, dördüncüsünü de 20 Şubat 1935 tarihlerinde yapan atanın ilçeye gelişinin 90. yıl dönümü kutlama töreni, Atatürk anıtında Silifke Belediyesi tarafından yapılan top atışı ile başladı. Daha sonra Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı anıta çelenk koydu. Anıttaki tören bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

Belediye Kültür Merkezi'ndeki törende konuşan Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, Atatürk’ün Silifke’ye gelişlerinde Silifkelilerin O’na gösterdiği sevgi ve hürmeti değerlendirerek, hoşuna gitmesi sonucu söylediği “Silifke’ye geldiğimden memnunum. Sizi kalbimden çıkarmam” sözü Silifke’ye verdiği değeri ve Silifkelilerden duyduğu memnuniyeti belirtir.

İşte 27 Ocak 1925, 12 Mayıs 1926, 11 Şubat 1931 ve 20 Şubat 1935 yıllarında Atatürk’ün Silifke’ye gelişleri biz Silifkeliler için Türkiye’de yapılabilecek değişim hareketlerinin birçoğunun Silifke’de başlatıldığını göstermektedir. Bunun sonucu da Silifkelilerin Atatürk’e verdiği değer de Türkiye Cumhuriyeti’nin kurtarıcısına gösterilen bir saygının ürünüdür. Ata’mızın Silifke’ye gelişlerinin 90. yılını hepimizin şahsında kutlar, bu kutlama törenine katıldığınız için herkese ayrı ayrı teşekkür ederim.”

Turgut’un konuşmasının ardından, Silifke Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce düzenlenen Atatürk Koşusu'nda dereceye girenlere ödülleri verildi. Taşeli Kültür ve Sanat Derneği Korosu tarafından Atatürk'ün sevdiği şarkıların seslendirilmesinin ardından Atatürk Evi gezildi.