Konya'da hırsızlıktan 180 yıl hapis cezası alan şahsın şikayeti üzerine tutuklanan eski Konya KOM Şube Müdürü Anadolu Atayün’ün eşi Birsen Atayün, eşinin Suruç’taki saldırısıyla ilgili mesajını paylaştı. Anadolu Atayün, mesajında, “Bitlis’teki saldırının faillerini yargılama iznini vermeyip bir de üzerine terfi ettirilerek Hatay’a gönderenler, kendisini oraya gönderenlerin nasıl beklentilerini nasıl boşa çıkarmadılarsa şimdi de Suruç’ta eli kanlı katillere yeni zeminler oluşturuldu." dedi.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, tutuklu ve hükümlülerin aileleriyle yapacakları açık görüşmelerle ilgili genelge yayımlamış, tutuklu ve hükümlülerin yakınlarıyla 19-20-21-22-23-24 Temmuz tarihlerinde görüşebileceğini açıklamıştı. Eski Konya KOM Şube Müdürü Anadolu Atayün’ün eşi Birsen Atayün kızı Yasemin Atayün’le birlikte ziyarette bulundu.

Birsen Atayün, eşinin dün Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde ve Adıyaman’da yaşanan saldırıyla ilgili mesajını okudu. Mesajında, saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine ve millete baş sağlığı dileyen Atayün, şu ifadelere yer verdi: "Adıyaman ve Suruç’taki katliamın perde arkasını arayanlar Bitlis Güroymak’yaki bombanın, Reyhanlı’daki katliamın ayak izlerini takip etsinler. Yine Kasım 2003’te İstanbul’daki intihar saldırılarının ayak izlerini takip ederlerse aynı yere çıktığını görecekler. Bitlis’teki saldırının faillerini yargılama iznini vermeyip bir de üzerine terfi ettirilerek Hatay’a gönderenler, kendisini oraya gönderenlerin nasıl beklentilerini nasıl boşa çıkarmadılarsa şimdi de Suruç’ta eli kanlı katillere yeni zeminler oluşturuldu. İstanbul’da Kasım 2003 eylem saldırılarında da eyleme uzun süre engel olan polisler cezaevine, eyleme göz yuman, bile bile katliama zemin hazırlayıp olayı kapatanlar bugün gözde olarak görev yapmaya devam ediyorlar.”

“ELİ KANLI KATİLLERİ 'BUNLAR ÖFKELİ ÇOCUKLAR’ DİYE MASUMLAŞTIRANLAR HESAP VERMEKTEN KURTULAMAYACAKLAR”

Atayün şöyle devam etti: "Dün İstanbul Ömerli’de gövde gösterisi yapıp Türk devletini ve milletini tehdit eden IŞİD ve El Kaide mensuplarını iki sene önce Van’da operasyonla yakalayan, Suriye’ye silah gönderenleri yakalayan polisler ‘El Kaidecilere tuzak kuruyorlar’ diye cezaevlerine atıldılar. Cezaevlerine paralel safsatasıyla içeriye atıldılar. Dün grup adına açıklama yapan IŞİD sözcüsünü serbest bırakıp onu yakalayan polis müdürü Serdar Bayraktutan hala ceza olarak Silivri’de tutuluyor. Bu kirli oyunların, katliamların, bu topraklardaki bin yıllık kardeşliği şahsi emelleri için bozanların en kısa zamanda Türk yargısına ama brifinglere koşan, talimatlarla iş yapan proje olanlarla değil, gerçek hukuk devleti, Türk yargısını, Lahey’de uluslararası ceza mahkemesine hesabını verecekler. Eli kanlı katilleri 'bunlar öfkeli çocuklar’ diye masumlaştıranlar hesap vermekten kurtulamayacaklar. Gerçek bayram Allah’ın bu millete bahar yaşattığı, insanları barış ve refaha kavuşturduğu gün olacaktır. Yine de bir şekerleme babından da olsa gerçek bayramın tadını hatırlayalım diye bu bayramın da insanlarımıza barış getirmesini diliyorum.”

'EŞİMİN MORALİ ÇOK İYİ'

Birsen Atayün, eşinin moralinin çok iyi olduğunu söyledi. Atayün, “Bu sefer de çok güzel karşıladı. Zaten bugün bizim bayramımızdı. Her ne kadar gölge düşürseler de üzüntüyle yaşasak da bu bayramı tabi bir aydan sonra görüşmüş oluyorsunuz, gayet de neşeliydik. İçerde vaktin nsaıl geçtiğini hiç anlamıyoruz. Bir saat ama saniye gibi çok çabuk geçiyor.” ifadesinde bulundu.