Ateş yayınladğı mesajda "12 Şubat bizim için zincirlerin kırıldığı gündür. 12 Şubat  Bu memlekette Alevinin Sünninin, Kürdün, Türkün, Çerkezin, Arnavutun bir olup esaretin zulmün boğulduğu, aydınlık günlerin  başladığı gündür." dedi.

Alevi Kültür Dernekleri Başkanı Ünal Ateş şunları söyledi:

93 yıl önce topraklarımızı işgal eden, bağımsızlığımıza kastedenlerin dersini aldığı bu özel gün bizim  haklı gurur günümüzdür.
   
Milli mücadelenin kilometre taşlarından birisi olan Maraş savunması ve düşmanın bu topraklardan sökülüp atılması, tüm Maraşlıların heyecanla andığı bir kahramanlık günüdür.
93 yıl önce kazandığımız  zafere rağmen hala bu topraklar üzerinde gözü olan emperyalistler eğer akıllanmadı iseler gelip bir kez daha 12 Şubat kutlamalarına baksınlar, baksınlar ki bu topraklarda yaşayanların bağımsızlıklarına ne kadar düşkün olduğunu bir kez daha anlasınlar.

Fakat  Suriye bahanesiyle bugün topraklarımızda olan yabancı askerlerin yüreğimizi acıttığını bir kez daha ifade ederek; dün savaş meydanlarında kazandığımız zaferimize bugün ekonomi, bilim, sanat, fen, insan hakları ve demokrasi alanında yeni zaferler ekleyerek bu topraklarda birlikte kardeşçe yaşamak en büyük dileğimizdir.

Bu vesile ile başta Arslan Bey olmak üzere hayatını bu uğurda kaybeden tüm kahramanlarımızı rahmetle anıyor  tüm hemşehrilerimin  KURTULUŞ BAYRAMINI  kutluyorum.