Ateş Serbest-2015 tatbikatı, Ankara'nın Polatlı ilçesindeki General Nahit Şenoğul Atış ve Tatbikat Alanı’nda gerçekleştirildi.

İlki 2014 yılında icra edilen Ateş Serbest faaliyetinde bu yıl Kara Kuvvetleri Komutanlığı envanterine yakın zamanda giren T-129 Atak taarruz helikopteri, milli piyade tüfeği ve Fırtına obüsü başta olmak üzere, 40 silah ve sistem kullanıldı. 08-16 Ekim 2015 tarihleri arasında icra edilen faaliyetin maksadı; subay ve astsubay kursiyerlere envanterdeki silah ve sistemleri tanıtmak ve bunların ateş gücü ve hedefteki etkisini göstermek, farklı sınıflara ait kursiyerlerin diğer sınıflara ait silahları tanımasını sağlamak; kursiyerlerin, silah ve sistemleri tanımak suretiyle kurs süresince icra edecekleri eğitim ve tatbikatları daha iyi yapabilmelerini sağlamak olarak açıklandı.

Seçkin gözlemci günü olan 16 Ekim 2015 tarihindeki atışlara, Genelkurmay Başkanı, Kuvvet Komutanları, Jandarma Genel Komutanı, ordu komutanları, üst düzey askerî personel, vakıf, kurum yöneticileri, askerî öğrenciler, şehit aileleri ve gaziler katıldı.