Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu(HSYK)'nun 11.06.2014 tarihli kararnamesi ile Kahramanmaraş'ta hem Adalet Komisyonu Başkanlığı, hem de 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı yaparken Denizli Ağır ceza Mahkemesi Başkanlığına atanan Turgay Ateş ile Kahramanmaraş Başsavcı Vekili iken Aksaray'a Başsavcı olarak atanan Gürhan Aktaş veda ziyaretleri kapsamında KSÜ Rektörü Karaaslan'ı ziyaret ederek ”˜Allahaısmarladık' dediler.
Ziyaret esnasında konuşan Adalet Komisyonu Başkanı Turgay Ateş Kahramanmaraş'ta 10 yıldır görev yaptığını belirterek; “ Kahramanmaraş'ta görev yaptığım şu on yılda hiç zorlanmadım desem yeridir. Elimizden geldiği ve yasaların bize verdiği yetki kadarıyla adil olmaya, adalet dağıtmaya çalıştık inşallah Kahramanmaraş'ın ve Kahramanmaraşlının gök kubbesinde hoş bir seda bırakabilmişizdir. Eğer öyle ise ne mutlu bize. Burada ki görevimin son dört yılında Sayın Rektörümle de çalışmak nasip oldu ve birbirimize yardımcı olmaya çalıştık, güzel işler yaptığımıza inanıyorum ve kendisi her zaman bizlerin yanında oldu, destek verdi bunun için kendisine teşekkür ediyorum” dedi.  

Kahramanmaraş'ta 11 yılını doldurduğunu dile getiren Başsavcı Vekili Gürhan Aktaş ise; “ Bir meslek büyüğümüz ”˜İnsanlar görev yaptıkları her yerde bir parçasını bırakır' demişti. Bu söze istinaden ben bakıyordum da Kahramanmaraş'ta 11 yılımı doldurdum ve galiba Kahramanmaraş'ta koca bir parçamı bırakıyorum. Sayın Başkanımın söylediği gibi bizler yasaların bize verdiği yetki ile adil olmaya, adalet dağıtmaya çalıştık. İnşallah bunda başarılı olmuşuzdur. Ben bizi çok fazla üzmeyen Kahramanmaraşlıların ve Sayın Rektörümün bizlere bugüne kadar verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

İki güzide insanı tanımaktan ve çalışmaktan dolayı memnuniyetini dile getiren Rektör Karaaslan; “Ancak bu işin en kötü tarafı bu tür vedalar. Ben Kahramanmaraş'ta ki performansınızı ve güler yüzünüzü gittiğiniz yerlere taşıyacağınızı biliyorum ve bende sizlere teşekkür ederek başarılar diliyorum” dedi. Ziyaretçilerini rektörlük girişinde karşılayan Rektör Karaaslan, Rektörlük girişinden uğurladı.