Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Başkanlıkları tarafından ortak bir açıklama yapılarak, Kuzey Irak’taki PKK kamplarının bombalanmasıyla ilgili, "Ateşkes süreci medya savunma alanlarına dönük yapılan saldırıyla tamamen ortadan kaldırılmıştır." denildi.

DBP ve HDP Diyarbakır İl Başkanlığı'nın yaptıkları ortak yazılı açıklamada devlet ve AKP hükümeti tarafından uzun süredir hazırlıkları yapılan 'savaş konseptinin' dün gece itibariyle devreye sokulduğu savunuldu. Açıklamada, şöyle denildi: “Uzun süreden beridir yürütülen demokratik çözüm sürecinin bir sonucu olarak, halklarımız açısından çok kıymetli olan ateşkes süreci de medya savunma alanlarına dönük yapılan saldırıyla tamamen ortadan kaldırılmıştır.

Hiçbir şekilde kabul edilemez bir durum ile karşı karşıyayız. Bu saldırı ve savaş konseptine karşı halkımızın tepkisini en güçlü bir şekilde ortaya koymasından başka bir seçenek kalmamıştır. Bütün halkımızın demokrasi ve çözümden yana olan herkesin yaşamın her alanında tepkisini ortaya koyması gerekir. En kısa süre içerisinde Amed’de bu tepkinin ortaya konması noktasından bütün halkımızın saat 18.00’de DTK binasının önünde bir araya gelerek yapılacak basın açıklaması ile birlikte tepkisini somutlaştırmaya çağırıyoruz.

Halkımız Kobani’nin direniş ruhuyla AKP’nin savaş baronlarının geliştirmeye çalıştığı savaş konseptini mutlaka boşa çıkaracak ve özgürlüğünü kazanacaktır. Bu anlamda bugün saat 18.00’de DTK binasının önünde yapacağımız basın açıklamamızı halkımızın sahiplenmesi hayati önemdedir.”