Küçükçekmece'de, bin bankanın ATM’sindeki kasaları değiştiren görevlileri silahla tehdit edip soygun yapan Yılmaz D. (51) yakalandı. Yılmaz D., çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi. Konuyla ilgili bir kişinin de arandığı belirtildi.

Atakent’te, 8 Haziran tarihinde ATM’deki para kasalarını değiştiren Çağlar G. ile Gökmen Y.'nin yanına gelen iki kişi, tehditle 4 kasayı alıp uzaklaştı. Banka görevlisinin ATM içindeki panik butonuna basması üzerine polis, bölgede soyguncuları aramaya başladı. Polis, 51 yaşındaki Yılmaz D.'yi 4 para kasası ve soygun sırasında kullandığı kurusıkı tabancası ile Atakent'ten çıkmadan yakalayarak gözaltına aldı. Soygunculardan ikincisi ise bütün aramalara rağmen bulunamadı.

Şüpheli Yılmaz D.'nin üzerinde bulunan para kasalarında yapılan incelemede içlerinde sadece 170 lira olduğu görüldü. Soyulan banka görevlileri Çağlar G. ile Gökmen Y., ifadelerinde ATM'nin boşalan para kasalarını değiştirmek için gittiklerini, soyguncuların değişim bittikten sonra geldiği için dolu kasa diye boş kasaları alarak kaçtıklarını söyledi.

ATM'yi gören güvenlik kamera kayıtları incelendiğinde soygun öncesinde yönünün değiştirildiği, gerekli her türlü tedbirin düşünüldüğü anlaşıldı. Görüntülerde ATM'nin sadece bir bölümü ile para kasalarını değiştiren görevlilerin yer aldığı görüldü.

Gözaltına alınan Yılmaz D.'nin, uyuşturucu madde bulundurmak, kasten adam yaralama ve ateşli silahlar kanununa muhalefet etmek gibi 6 farklı suçtan polis kaydı bulunduğu öğrenildi. Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği'ndeki işlemleri tamamlanan Yılmaz D., Küçükçekmece Adliyesi'ne sevk edildi. Şüpheli Yılmaz D. nöbetçi mahkemeye verdiği ifadesinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.