Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı gruplar tarafından korunan ve Esed rejimine bağlı birliklerce daha önce saldırı ve bombardımana maruz kalan Atme kampında kurulu 10 bin çadırda yaşayan yaklaşık 100 bin Suriyeli, Rusya'nın düzenlediği hava saldırılarının ardından kampın da bombalanmasından endişeli. 

Kampta kalan Ahmet Ebu Abid, AA muhabirine, Rusya ve rejim güçlerinin olası hava saldırısına karşı tedirgin olduklarını söyledi.

Son günlerde Rus savaş uçaklarının özelikle Halep'in güneyinde bombardımana ağırlık verdiğini anlatan Ebu Abid, şunları belirtti:

"Suriyelilerin, ülkelerini terk etmelerinin tek sebebi Esed ve onun işbirlikçisi Rusya'dır. Bunlar, sivil halk gözetmeksizin çoluk çocuk, kadın, yaşlı demeden öldürüyor. Bombardımana maruz bırakıyor. Hama ve Humus'un kuzeyine balistik füzelerle saldıran Rusya, burada onlarca sivili katletti. Öte yandan Hazar Denizi'nden atılan füzeler de DAEŞ noktalarına değil, sivil halkın yaşadığı yerlere isabet ediyor. Bir yandan Rusya balistik füzelerle vururken, bir yandan da rejim scud füzeleriyle halkı katlediyor. Ölenler, saymakla bitmeyecek kadar çok."

- "Sivil halk, yalın ayak sadece üzerindeki elbiselerle kaçıyor"

Rus savaş uçaklarının bombardımanında binlerce insanın göç ettiğini vurgulayan Abid, birçok Suriyelinin hayatının alt üst olduğunu ifade etti.

Abid, insanların yanlarına hiçbir şey alamadan yollara düştüğüne değinerek, "Buraya gelen halk sadece üzerindeki elbiselerle ölümden kaçıyor. Yollar da bombalanıyor. Biz, Atme sakinleri olarak bir gün buranın bombalanmasından endişe ediyoruz. Daha önce birçok kez Esed rejimi burayı bombaladı ve onlarca kişi hayatını kaybetti. İnsanlar artık günlük işlerini yaparken bile acaba burası da bombalanacak mı korkusuyla yaşıyor" diye konuştu.

Mustafa Hısen de Türkiye sınırına yakın noktada bulunmalarına rağmen Rus uçaklarından çekindiklerini, saldırı endişesiyle çadırlarından dışarı çıkmaya dahi korktuklarını ve en ufak bir seste tedirgin olduklarını dile getirdi.