Ankara Ticaret Odası (ATO) Meclisi, Esenboğa Havalimanı’na, yurt dışına doğrudan uçuşları artırmaya yönelik çalışma yürütmek amacıyla 2 milyon TL bütçe ayırmaya karar verdi.

Ankara’ya turistlerin kolayca ulaşabilmesini sağlamak için harekete geçen ATO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, yaptığı yazılı açıklamada, “Ankara’nın ekonomisinin büyüyen, sağlık, kongre ve fuar amacıyla daha çok turisti çeken marka bir şehir olmasını istiyoruz. Bu arzularımızı stratejik belgelere yazıyor, çalışmalarımızı şekillendiriyoruz. Tüm bunları hayata geçirmemizin ilk şartı Ankara’ya kolay ve hızlı ulaşımı sağlamaktır. ATO Meclisi olarak Ankara’nın geleceği için elimizi taşın altına koyduk. Ayırdığımız bu kaynak, inşallah Ankara’nın deyim yerindeyse şose olan havayolu ulaşımını asfalta çevirecektir.” dedi.

“BAŞKENT’E YAKIŞMIYOR”

Ankara’dan 190 ülkeye ihracat yapıldığına dikkat çeken Bezci, “Türkiye’nin en çok ihracat yapan listesinde beşinci sırada Ankara yer alıyor. İş adamlarımızın üretimlerini satması için seyahat etmesi gerekiyor. Ankaralıların, başka bir ülkeye giderken aktarmalı yolculuk yapması hem vakit hem de nakit kaybına yol açıyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin Başkenti Ankara’ya aktarmalı uçuş yakışmıyor.” diye konuştu.

Esenboğa Havalimanı’nın, Ankara’nın yeni ve çağdaş yüzü olduğunu, Türkiye’nin protokol ve diplomasi kapısı olarak stratejik bir öneme sahip olduğunu kaydeden Bezci, “Şehrimiz, devletin ve bürokrasinin merkezi, aynı zamanda yükselen bir ticaret, sanayi merkezi. İnşaatı devam eden iki şehir hastanesiyle ve kongre ve fuar merkeziyle aynı zamanda sağlık ve kongre turizmi için de aday bir şehir Ankara. Ancak dönemin valisi Halil Rıfat Paşa’nın dediği gibi ‘Gidemediğin yer senin değildir’. Biz ne kadar uğraşırsak uğraşalım, ticari de olsa turistik de olsa geç olan hiç oluyor.” şeklinde konuştu.

“ÇEVRE İLLER İÇİN DE ANKARA MERKEZ”

Ankara çıkışlı yurt dışı uçuşların artmasının Kırıkkale, Nevşehir, Kastamonu, Çankırı gibi çevre illerle de ulaşımı kolaylaştıracağını kaydeden Bezci, Ankara'nın, son yıllarda başarılı bir şekilde kurulan hızlı tren hatlarıyla bu alanda merkez haline getirildiğini, hızlı tren ve havayolu ulaşımının koordineli bir şekilde yürütülebileceğini söyledi.