Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü usulsüz dinleme operasyonunda gözaltına alınan emniyet mensuplarının Ankara Emniyet’teki işlemleri devam ediyor. Gözaltına alınan emniyet mensuplarının yaşadıkları sorunlar Ankara Barosu Avukat Hakları Merkezi’nin yardımı ile giderildi.

Hakkında gözaltı kararı verilen emniyet mensupları avukatlarından Melik Bayat, emniyette yaşanan ifade alma işlemleri ile ilgili olarak açıklama yaptı. Bayat, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı ve Ankara Emniyet Müdürlüğü Terör Müdürlüğü’nde yürütülen soruşturmada Ankara Barosu’na kayıtlı avukatların görevlerini yerine getirmede engel olunarak fiziken müdahale edilmiş ve avukatlar dışarı çıkarılmak istendiğini aktardı.

Bunun üzerine Ankara Barosu Avukat Hakları Merkezi’ne bildirimde bulunduklarını aktaran Bayat, “Kısa bir süre içerinde Ankara Barosu’nda görevli avukatlar olay yerine intikal ederek olayla ilgili tutanak tuttular, ayrıca şüphelilerle ve yetkililere görüşerek olaya, hukuksuzluklara müdahale ettiler. Hukuksuzluklar ancak Ankara Barosu Avukat Hakları Merkezi avukatlarının müdahalesinden sonra giderildi. Avukatların savunma görevine yerine getirilmesi için en iyi şartlar yerine getirildi.” ifadelerini kullandı.

Ankara Barosu’nun bu girişimlerinden haberdar olmayan başka bir meslektaşının sehven yaptığı değerlendirme gerçeğe yansıtmadığını belirten Bayat, Ankara Barosu ve avukat hakları merkezi üyelerine teşekkür etti.