Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde bir av bayisinden 23 adet av tüfeği çaldıkları öne sürülen 4 şüpheli ile şüphelilere yardım ettiği ileri sürülen 1 şüpheli tutuklandı.
Yahyalar Mahallesi Ankara Caddesi'nde ki av bayisinden 23 adet av tüfeği, 10 adet el feneri ve bir adet dürbün çalındı.
İş yeri sahibinin ihbarı üzerine çalışma başlatan polis, çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı.
Çalışma sonucu şüphelilerin kullandığı aracı belirleyen polis, şüphelilerin yakalanmamak için sahte plaka kullandıklarını tespit etti.
Şüpheli aracın izini süren polis, aracın kiralık olduğununu belirledi. Aracı kiralayan M.B. Ö. isimli şahsın O. K. isimli kişiye komisyon karşılığı aracı verdiği ortaya çıktı. O. K.'nın beraberinde H. K., U. F. ve H. B. isimli şahıslarla birlikte İstanbul'dan Sakarya'ya gelerek hırsızlık olayını gerçekleştirdikleri tespit edildi. Polis düzenlediği operasyonda aracı kiralayan M.B. Ö. ile O. K., H. K., U. F. ve H. B.'yi gözaltına aldı. O.K. U.F ve H.K'nın evlerinde yapılan aramalarda ruhsatları bulunmayan 2 adet tabanca, 2 adet boru tipi işlemeli tek atımlık tabanca, 1 adet açılmamış kutu içerisinde dürbün, 3 adet sıfır açılmamış balık oltası ve 1 adet kılıç ele geçirildi. H.K'nın arkadaşına verdiği 2 av tüfeği de bulundu. O.K. isimli şahsın işyerinde bayiden çalınan 17 adet tüfek ve 237 adet tabanca mermisi ele geçirildi.
Gözaltına alınan 5 şüpheli tutuklandı.