Kırşehir İl Özel İdaresi tarafından, Haziran ayı içinde, yol yamama çalışmalarının ihale edildiği taşeron bir şirketin, işçi alımlarını AK Parti Kırşehir il başkanlığı tarafından hazırlanan listelere göre yapıldığı öne sürüldü.

MHP İl Meclis Üyesi Av. Bülent Demirbaş’ın öne sürdüğü iddialara göre, İl Özel İdaresi Haziran ayı içinde, yol yamama çalışmalarını ihale ettiği taşeron şirket, çalıştırmak üzere aldığı 35 kişilik işçi listesi AK Parti Kırşehir il başkanlığı tarafından hazırlandı. Konu ile ilgili Cihan Haber Ajansı muhabirine açıklamalarda bulunan Demirbaş şunları söyledi; “Türkiye Cumhuriyeti yönetim hukukunda yerinden yönetimin öğelerinden olan İl Özel İdare Yönetimi hususu çok önemli bir yer işgal eder. İl yönetiminin başı vali ile birlikte yerel seçimlerde başarı göstermiş partilerin temsilcilerinden oluşur ve il genelinde kanunda sayılı ve sıralı ilin ve vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması yönünde çalışmalar yaparlar. Ancak ilimizde il özel idaresinde ciddi bir sıkıntı var. Kırşehir İl Özel İdaresi AKP’nin vesayeti altındadır ve denetim tamamen AKP il başkanındadır. İl Özel İdaresi Haziran ayı içerisinde denetiminde ve sorumluluğunda bulunan yol yamama çalışmalarını taşeron bir şirkete ihale etmiştir. Şirketin çalıştırmak üzere 35 işçi alımı yapması gerekti. Ancak çalıştırılacak 35 kişilik işçi listesi AKP il başkanı tarafından verilmiştir ve listenin dışına kimse çıkamamıştır. Çünkü taşeron firmalara en başta koşulan şartlardan birisiydi bu. İşçi olarak müracaat eden bazı kişiler AKP’li olmadıkları gerekçesiyle listeye alınmadıklarını öğrenmişler ve bu duruma isyan etmişlerdir. Bazı mağdur bayanlar müracaatlarının AKP il başkanının zorunlu ve tek işçi alımı listesi nedeniyle dikkate alınmadığını öğrenmişler ve il özel idaresini adeta hıçkırıklarla ağlayarak terk etmişler ve pek çok çalışanı derinden etkilemişlerdir.”

'KENDİSİNİ KIRŞEHİR VALİSİNDEN ÜSTÜN GÖREN AKP İL BAŞKANINI KINIYORUM'

Açıklamasını, AK Parti’nin İl özel İdaresi bünyesindeki her kademeyi adeta partinin arpalığı gibi görme anlayışı kabul edilemeyeceğini vurgulayan Demirbaş, “Kendisini Kırşehir Valisinin dahi üstünde gören AKP il başkanını kınıyor ve il özel idaresinin tüm işlerine 1. dereceden müdahil ve yön veren tavırlarını bırakmaya davet ediyoruz. Kırşehir’de insanlarımızı ötekileştirici ve ayrıştırıcı tavırlarıyla tepki çeken AKP il başkanı İl Özel İdaresi üzerinden elini çekmelidir. Sayın valimizi tüm bu olanları takibe ve AKP vesayetinin İl Özel İdaresi üzerinden kaldırılması için gerekli çabayı göstermeye davet ediyoruz. Aksi halde İl Özel İdaresi Kırşehir’e hizmet veren bir devlet kurumu değil AKP bürosu olmaktan öteye gidemeyecektir” diye konuştu.

Demirbaş, “AKP vesayeti nedeniyle yaşanan tüm haksızlık ve hukuksuzlukların takipçisi olmaya elbet devam edeceğiz. Ancak sayın valimizin de bir siyasi partinin tekeline girmiş gibi gözüken il özel idaresine müdahale etmesi ve gerekli tedbirleri alması gerekmektedir. Özellikle il özel idaresinin yaptığı her türlü ihalede, yol çalışması, güneş enerjisi projesi, maden arama izinleri v.s. gibi, ihalenin şartlara uyup uyulmadığı AKP ile bağlantılı kişilere kolaylık ve usulsüzlükle lehlerine işlem yapılıp yapılmadığının incelenmesi gerekmektedir. Tek başına iktidar dönemi biten AKP’nin gücünü kaybetmesiyle Kırşehir ili de dahil, hakkında pek çok davanın açılması ve pek çok soruşturmanın başlaması kuvvetle muhtemel gibi görünmektedir” dedi.

Diğer taraftan, hakkında öne sürülen iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirten AK Parti Kırşehir İl Başkanı Mustafa Kendirli, Cihan Haber Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, “Sayın İl Meclis Üyesi Demirbaş’ın iddiaları abesle iştigaldir. Elini vicdanına koysun. Kendimizi ve partimizi ne insanüstü ne de Kırşehir valisinden üstün gördük. Böyle bir iddia kabul edilemez. Bahsi geçen ihaleyi kazanan taşeron şirkete her siyasi görüşten işçi alınmıştır. İçlerinde MHP’li de var CHP’li de AK Partili de. İddia sahibi Bülent Demirbaş’ın asıl maksadı yakın akrabasını işe aldırmaktı. Sanırım akrabası işe alınmadığı için hakkımızda bu tür ithamlara gerek duydu” ifadelerini kullandı.