Manisa’da, polis eşliğinde yedi kurum tarafından denetim baskını düzenlenen Özel Şehzade Mehmet Anaokulu, İlkokulu ve Ortaokulu’nun avukatı Menderes Hırçıner, bu denetlemenin denetleme değil, baskın havası şeklinde yapıldığını söyledi.

Av. Hırçıner, yaptığı açıklamada Milli Eğitim Bakanlığı’nın genelgesine ve Manisa Valiliği’nin kararına istinaden, müvekkili Özel Şehzade Mehmet Anaokulu, İlkokulu ve Ortaokulu’na bir denetleme işleminin uygulandığını belirtti. Bunun bir denetleme değil, baskın havası şeklinde yapıldığını söyleyen Hırçıner, “Daha önce olduğu gibi yaklaşık 20’ye yakın polis ve yine değişik kurumlardan 20’ye yakın kamu görevlisi buraya gelerek, valilik kararına istinaden denetleme yapacaklarını söyledi. Kapıda resmi kıyafetli polis memurları, eğitim kurumuna adeta bir polis baskını var havası vererek bugün geldiler, denetlemeler yaptılar.” dedi.

'GÖSTERMELİK BASKINLARLA HALKIN TEVECCÜHÜNÜ UZAKLAŞTIRMA ÇALIŞIYORLAR'

Denetlemeden müvekkil kurumunun hiçbir zaman kaçmadığını aktaran Av. Hırçıner, “Zaten iki yıldan, üç yıldan beri hemen hemen her hafta bu okullar denetleme geçiriyor fakat yapılan her türlü algı operasyonuna rağmen vatandaş, eğitimde ve öğretimde kaliteli olan bu okulları tercih ediyor. Dönemin Başbakanı, ‘Çocuklarınızı bu okullara göndermeyin.’ dedi, çok açık bir şekilde fakat buna rağmen okullar, kayıtlarda son derece başarılı. Eğitimde öğretimde son derece başarılı. Bu şekilde siyasi baskı ve telkinle netice alamayanlar göstermelik denetlemelerle, göstermelik baskınlarla halkın teveccühünü buradan uzaklaştırmaya çalışıyorlar fakat veliler gelerek desteklerini açıkladılar, desteklerini gösterdiler.” diye konuştu.

'DOĞU VE GÜNEYDOĞU’DA YAPILMAYAN POLİSLİĞİ, EĞİTİM YUVALARINDA YAPMAYA ÇALIŞIYORLAR'

Bu şekilde baskılarla bu eğitim kurumlarını yıldırmanın mümkün olmadığını söyleyen Menderes Hırçıner, “Doğu’da, Güneydoğu’da yapılmayan polisliği, maalesef burada bu eğitim yuvalarına yapmaya çalışıyorlar. Bizi en çok üzen de bu. Doğu’da, Güneydoğu’da bugün terör almış başını gidiyor, her gün şehit haberleri geliyor. Polisimiz, emniyet güçlerimiz bunlarla uğraşacaklarına, geliyorlar burada masum yavruların eğitim ve öğretim yuvalarını, sanki bir suç işleniyormuş havasıyla basmaya kalkıyorlar. Bizi en çok üzen ve buradaki hukuksuzluğun da temel noktası bu. Bir eğitim kurumuna, öğretim yuvasına bu şekilde polisler ve 20-30 kamu görevlisinin baskın yapması, buradaki eğitimcilere de bir mobing uygulaması niteliğinde. Bir okul müdürü, müdür yardımcısı aynı anda kamu görevlilerinin sorusuna nasıl cevap verecek? Buna rağmen bugün burada son derece yine başarılı bir denetleme gerçekleştirildi. Herhangi bir problem, herhangi bir sıkıntı görülmedi.” şeklinde konuştu.