İzmir’de 2012 yılında bir soruşturmanın üstünü örttükleri iddiasıyla gözaltına alınan 6 polisle ilgili dosyanın yeniden açılması şaşkınlıkla karşılandı. Fuhuş yüzünden cezaevinde yatan Bayram S. isimli polisin itirafçı olmasıyla soruşturmanın başladığı öğrenildi. Mağdur polis müdürü Özgür Duman’ın avukatı Levent Kaya, dosyadaki görüntülerin adli emanette bulunduğunu, müvekkillerine karşı algı operasyonu yapıldığını söyledi. Fuhuş yüzünden hapiste olan söz konusu polisin iftira attığını söyleyen Av. Kaya, "Bu kadın pazarlayan eski polisin, müvekkilimden ve diğer meslektaşlarından intikam almak için cezaevinden yazdığı iftira mektubu savcılık tarafından dikkate alınarak başlatılmış bir soruşturmadır." dedi.

İzmir Mali Şube Müdürlüğü ekipleri, salı sabahı düzenledikleri operasyonda, 2012 yılındaki bir soruşturmada kaydedilmiş görüntülerin polisler tarafından yok edildiği iddiaları üzerine Asayiş Şube eski Müdürü Özgür Duman ile bir amir, dört polis memuru ve Tunceli Üniversitesi Öğretim Görevlisi F.Ç.'nin de aralarında bulunduğu 7 kişiyi gözaltına aldı. 2012 yılında yaşanan olayda F.Ç., otobüste etek altı görüntüleri çekerken yakalandı. Olay önce Bornova Karakolu, daha sonra Ahlâk Büro Amirliği'ne intikal etti. Gözaltına alınan F.Ç., işlemlerinin ardından sevk edildiği mahkemece serbest bırakıldı. Düzenlenen operasyonun ardından fuhuş suçundan meslektaşları tarafından tutuklanan Ahlâk Şube eski polisinin itirafı ile soruşturmanın başladığı öğrenildi. İftira atan kişinin, Ahlâk Şube'de çalışırken fuhuş örgütünün içinde yer aldığı, genç kızları kandırarak pazarladığı tespit edildi. Duman’ın halen İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Ulaştırma Şube Müdürü olarak görev yaptığını belirten Av. Levent Kaya, “Hatta son olarak pazartesi günü İzmir’de oynanan Buca-Manisa maçında görevliydi. Maçtan sonra çıkan olaylar sonucu geceyarısına kadar görev yaptı. Evine istirahat için gittiğinde, sabah 06.30 sıralarında meslektaşları tarafından gözaltına alındı. Dosyada kısıtlılık kararı olduğu için çok fazla bilgi sahibi olamasak da bize haber verilmezken internet haber sitelerinde hemen yayımlandı.” dedi. Kaya, müvekkili ve diğer meslektaşlarına iftira atılarak kumpas kurulduğunu, bu haberlerle algı oluşturulduğunu savundu.

İTİRAFÇI POLİS FUHUŞTAN TUTUKLANMIŞ

İtirafçı polisin, kendisinin tutuklanmasını sağlayan meslektaşlarından intikam almak için bu yola girdiğini söyleyen Özgür Duman’ın avukatı Kaya, “Olayın başlangıcı, daha evvel Ahlâk Şube'de görev yapan B.S. adındaki polis memurunun, fuhuş çeteleriyle işbirliği yapması neticesinde genç kızları sattığının tespit edilmesinin ardından operasyon yapıldı. Polislikten atıldı ve tutuklandı. Bu kadın pazarlayan eski polisin, müvekkilimden ve diğer meslektaşlarından intikam almak için cezaevinden yazdığı iftira mektubu savcılık tarafından dikkate alınarak başlatılmış bir soruşturmadır. Olayın tamamen, ahlâksızlık yüzünden polislikten atılan bu eski memurun ifadesine dayandırıldığını biliyoruz.” dedi.

'YİNE AYNI SAVCI'

Av. Kaya, "Bu soruşturma da daha önce İzmir’de iki kez emniyete algı operasyonu yapan Savcı Okan Batu tarafından yürütülmektedir. Bu örgütlü bir suç olmamasına rağmen örgütlü suçlar savcısı Okan Batu’nun buna bakması manidardır. İzmir’de yüzlerce savcı varken tüm emniyet operasyonlarını Okan Batu’nun yapması ayrıca manidardır. İzmir’deki birçok emniyet müdürü bu operasyonu yapmaya yanaşmayınca Gümüşhane’de şark hizmetini yapmakta olan Gökhan Sezer, İzmir’e tayin sözü verilerek bu operasyonu gerçekleştirmiştir. Gümüşhane’deki şark hizmetini yarıda bırakarak İzmir’e gelmesi de manidardır." şeklinde konuştu.

'KUR'ÂN–I KERİM'İ NEZARETE KABUL ETMEDİLER'

Müvekkili Özgür Duman’ı, şeker hastası olması yüzünden sık sık ziyaret ettiğini belirten Av. Kaya, “Yıllarca İzmir’in huzuru için hizmet etmiş ve birçok başarılı göreve imza atmış. Maganda kurşunuyla öldürülen Umut’un failini bulan müvekkilim Özgür Duman’ın, bu iftiradan dolayı içeri alınması kendisini üzmüştür. Benden üç şey istedi, seccade, Kur'ân–ı Kerîm ve dua kitabı. Bunları götürdüğümde sadece seccadeyi kabul ettiler ama dua kitabı ve Kur'ân–ı Kerîm'i maalesef kabul etmediler. Israr ettiğimizde ise yukarıdan gelen talimatla Kur'ân–ı Kerîm'i kesinlikle alamayacaklarını söylediler.” dedi.

'SORUŞTURMAYLA İLGİLİ HER ŞEY YAPILMIŞ'

2012 yılında yaşanan cinsel taciz olayının soruşturmasıyla ilgili gereken her şeyin yapıldığını söyleyen Kaya, şunları kaydetti: “Şüphelinin otobüste etek altı görüntü aldığına ilişkin olay geliyor. Önce Bornova Karakolu'na, ardından Ahlâk Büro ekiplerine intikal ediyor. Şüpheli şahıs yakalanıyor, ifadesi alınıyor, üzerinde bulunan malzemelere el koyuluyor, savcılığa sevk ediliyor. Tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk ediliyor. Daha sonra mahkeme aşamasında tutuklanmayıp serbest bırakılıyor, yani müvekkilim ve meslektaşları vatandaşı yakalamış, ifadeyi almış, tüm delilleri toplamış ve savcıya intikal ettirmiş. Burada yapılması gereken her şeyi yapmış.”

'YOK OLAN MALZEME ADLİ EMANETTEN KONTROL EDİLSİN'

Delillerin adli emanette olduğunu, bunların yok edildiğinin tamamen yalan olduğunu söyleyen Av. Kaya, “Bu şüphelinin adına açılmış dosya numarası var. Soruşturma numarası var. Bu delillerin hepsi de adli emanette mevcut, yani bugün dahi bu deliller alınıp incelendiğinde bir belgenin silinip silinmediği, mevcut olup olmadığı rahatlıkla tespit edilebilir. Savcı isteseydi gözaltı kararı almadan, sadece polislikten ahlâki nedenle atılmış bir kişinin ifadesine itibar etmek yerine, şüphelinin hem lehine hem aleyhine tüm delilleri toplayarak bir soruşturma yapsaydı, hiç gözaltı almayı gerektirecek durum olmadığı gibi takipsizlik kararı verip kapatılacak yerine müvekkilim ve diğer meslektaşları gözaltında bulunuyor.” diye konuştu.