CHP Afyonkarahisar milletvekili adayı Dr. Mehmet Ecer, Afyonkarahisar Barosu'na kayıtlı Umut Kılıç’ın tutuklanmasını hayretle karşıladıklarını söyledi.

Ecer, “Anayasa'da ceza kanunlarında ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin emsal kararları hiçe sayılarak, suçun sabit görülmesi halinde bile verilecek cezanın üst sınırı dikkate alınmaksızın söz de heyete ve Cumhurbaşkanına hakaret ettiği ileri sürülerek tutuklanması, hukukun yorumlanmasında gelinen son noktanın en acı halidir.” dedi.

Ecer, sarf ettiği söylenen sözlerin eleştiri sınırında kalabilecek olması dahi göz önüne alınmadan, delillerin karartılması şüphesi olmaması ve verilecek ceza göz önüne alınarak tutuksuz yargılanması gerekirken, verilen bu kararın infaz hükmünde olduğunu belirtti. Ecer, "Bu gerekçelerle avukatın demokrasiden yoksun dikta rejimlerinde olduğu gibi tutuklanmasını protesto ediyor ve yanında olduğumuzu bildiriyoruz. Ayrıca, iktidar milletvekili olan ve hukukçu kimliği bulunan adaylara meslektaşlarına yapılan bu uygulama konusundaki düşüncelerini soruyor ve kamuoyunu bu konuda bilgilendirmelerini bekliyoruz.” diye konuştu.