Konya’nın tanınmış avukatlarından Memduh Oğuz'un, 10 Mayıs Pazar günü saat 22.00 sularında evinde makul şüphe gerekçesiyle gözaltına alındığı öğrenildi.
Herhangi bir mahkeme kararı ibraz edilmeden gerçekleştirildiği belirtilen gözaltı işleminin ardından Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürlüğü’ne götürülen Oğuz, hala gözaltında tutuluyor.

Gözaltı işleminden 14 saat sonra Sulh Ceza Hakimliği’nin verdiği gözaltı ve arama kararıyla Oğuz Hukuk Bürosu’na gelen emniyet ve savcılık yetkilileri Memduh Oğuz’un işyerinde arama çalışmalarını başlattı. Polis ekiplerinin hala devam eden çalışmalarına Konya Emniyet Müdür Yardımcısı Sadettin Aksoy, Konya Adliyesi’nden bir savcı KOM Şube ve Siber Suçlarla Şube ekipleri katıldı.

Oğuz Hukuk Bürosu’ndan yapılan açıklamada, Memduh Oğuz’un ABD’de okuyan oğlunun mezuniyet törenine katılmak üzere yurt dışına çıkmaya hazırlandığı belirtildi. Yurt dışı seyahatine hazırlanırken evine gelen polisler tarafından hiçbir gerekçe gösterilmeden gözaltına alındığı bildirildi.