Türkiye'yi uluslararası bilim olimpiyatlarında altın madalyalarla tanıştıran İzmir Özel Yamanlar Eğitim Kurumları'na, kayıt döneminde polis baskını düzenlendi. Erken saatlerde Gaziemir, Karşıyaka, Karabağlar Bozyaka, Kemalpaşa ve Menemen'deki okullara çok sayıda Mali Şube ekibi gitti. Ayrıca Zonguldak'taki kreş baskını gibi Buca Gonca Anaokulu da basıldı.

'POLİSİN KAMERA KAYITLARINI BÜTÜN TÜRKİYE İZLESİN'

Polis içeride arama yaparken basın mensuplarını bilgilendiren Av. Resul Tunçkır, “Sabah 06.30 gibi müdür bey aradı. Benim de öğrenci çocuklarım daha önce buradaydı. 'Bir arama kararı var.' dedi, o ilişkin geldik. Şimdi şöyle bir şey var, tüm Türkiye’de arama yapılınca burada da bir arama yapılacağını bekliyorduk. Arkadaşlara sitem ediyorum, geç kaldılar. Marka kuruma ilk önce gelmeleri gerekiyordu, çünkü burası bir marka. Yüzlerce madalya almış bir kurum. Bir de eksik geldiler, ben Tarım il müdürünü de bekliyordum, Kültür Bakanlığı'nı da bekliyordum. Sadece arama kararıyla geldiler. Yaklaşık bir senedir sürekli bir idari denetim zaten vardı. Milli Eğitim Bakanlığı müfettişleri inceliyor, SGK müfettişleri inceliyor. Şu an halen defterler Maliye'de. Yine Maliye'den iki tane personel istediler, bazı evraklara el koymak için. Koyabilirler, bir sıkıntı yok. Tek bir sitemim var, geç kaldılar. Biraz daha erken gelselerdi, okulun herhangi bir terörle ilgisi olmadığı tespit edilirdi. Arama kararı çıkaran hakim ve savcıya da teşekkür ediyorum. Terör örgütü yuvası olmadığını şimdi hepsi görecek. Polis arkadaşlar kamera kayıdı da yapıyor. Talebim, o kamera kayıtlarının kamuoyuna verilmesi ki okulun içi de bütün herkes tarafından görülsün. Bakın arkadaşlar, biz burada terörist filan yetiştirmiyoruz. Burası 1982 yılında açılmış bir kurum. 1982’den beri yaklaşık 1992, 2002, 35 yıldır eğitim veriyoruz. Binlerce mezun verdi bu okul. Bu mezunların birçoğu şu an Türkiye’nin önemli yerlerinde. Bir şeye sitem ediyorum, düne kadar birçoğu buraya çocuklarını göndermek için araya insan sokanlar, çocuklarını buraya aldırabilmek için her türlü fedakarlığı yapanlar, bugün bu okullara yapılan zulmü alkışlıyorlar. Benim en büyük üzüntüm bu.“ dedi.

'SAKINACAK, SAKLAYACAK HİÇBİR ŞEYİMİZ YOK'

Mahkeme kararına gerek olmadığını, zaten her an denetlendiklerini belirten Av. Tunçkır, “Bakın, benim elime bir kağıt tutuşturdular. Onu okumama gerek yok, zaten marka bir okul. Matematik olimpiyatları, kimya olimpiyatları, yani aklınıza gelebilen olimpiyatlarda bu okul başarı elde etmiş ama bu okulun önemli özelliği şu, biz burada ahlâklı, vatanına milletine bağlı insanlar, öğrenciler yetiştiriyoruz. Bizim için hiçbir şey farketmez, her zaman gelebilirler. Arama kararına da gerek yok. 'Biz okulu arayacağız.' desinler, baksınlar. Eğitim döneminde buraya her gün 30-40 veli geliyor. Her yeri didik didik ediyor, bakıyor. Sakınacak, saklayacak hiçbir şeyimiz yok.”ş eklinde konuştu.

'BU KURUMLARI DENETLEMEK YENİ Mİ AKLINIZA GELDİ?'

Suçlamaların çok komik olduğunu belirten Av. Tunçkır, “Suçlandığımız şeylere bakalım, ‘terör örgütü yöneticiliği’, ‘terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek’, ‘terör örgütü kapsamında resmi evrakta sahtecilik’, ‘resmi belgeyi yok etmek, gizlemek’, ‘resmi belgenin düzenlenmesinde yalan beyan’. Şimdi şirket bununla suçlanıyor. Bu şirket ilk defa kurulmuyor ki, altı aylık bir şirket değil ki. 1999 yılında burası şirkete devredilmiş, şirket tarafından idare ediliyor. Maliye denetimi var, Milli Eğitim denetimi var, Sosyal Güvenlik Kurumu denetimi var, yani her türlü denetimden geçiyor. Yani yeni mi aklınıza geldi bunların yapıldığı? Pekiyi o zaman soruyorum şimdi, her zaman sorduğum gibi, bugüne kadar bunlara neden onay veriyordunuz? O zaman bu onay verenlerin hepsi de suçlu, onlar hakkında da ben suç duyurusunda bulunuyorum. Görevi ihmal etmişlerdir. Resmi görevde, belgede sahtecilik yapmışlardır. Bu belgelerin tamamı, Milli Eğitim ve Maliye'de var. Bu sadece okula insanlar korksun, öğrencileri getirmesin ama onu da merak etmeyin, haziran ayı sonu itibariyle zaten okulun kayıtları doldu. Şu an kontenjanda herhangi bir boşluk yok. Eylül 17’de okul açıldığında, eğitime aynen kaldığı yerden devam edecek. Son sözüm şu, Yamanlar Eğitim Kurumları için durmak yok, yola devam.” diye konuştu.

'10 SENE SONRA BU ÇOCUKLARDAN, BU İŞİ YAPANLAR ÖZÜR DİLEYECEK'

Polislerin halen arama yaptığını ve evraklara baktığını aktaran Av. Resul Tunçkır, “Polisler bilgisayar laboratuvarına girdiler, fen laboratuvarına girdiler, resim laboratuvarına girdiler. Polis arkadaş müzik odasına girdi, şöyle bir kaldırdı, bütün masaların altından org çıkınca şaşırdı, ‘Ya bu kadar mı?’ dedi. Biz de, ‘Bu kadar, burada org da öğretiyoruz yani.’ dedik. O başarılı çocukların tamamı buradan yetişiyor. Bu çocukların tamamı, hepsi olimpiyat madalyası almıyor, onun dışında sıradan çocuklarımız da var. Onların da hepsini ahlâklı insan olarak yetiştiriyoruz. Şu okullardan mezun olup da hainlik yapan bir tane insan göstersinler bize, bir tane. 1998 sürecinde aynısını imam hatipler için yapmışlardı, şimdi bu okullar için yapılıyor. Bakın 10 sene sonra bu çocuklardan bu işi yapanlar özür dileyecek ama yine iş işten geçecek. Önümüze her türlü engeli koyuyorsunuz. Bir taraftan eğitime teşvik diyorsunuz, özel okulda okuyan kişilere para veriyorsunuz, bir taraftan da özel okullar TÜBİTAK’ta yarışmalara girmesin diye ek katsayılar koyuyorsunuz, yönetmelikler çıkarıyorsunuz. Yani Türk tabiriyle, ‘bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu?’ Ya özel eğitimi teşvik edin, önündeki engelleri kaldırın, hiçbir şey yapmayın, zaten burayı sürekli denetliyorsunuz, ya da kaldırın bu özel okulları, hepsini devletleştirin. Rusya gibi eğitim devlet elinde olsun, kimse karışmasın. Son sözü tekrar söylüyorum, bizim için durmak yok, yola devam. Bu kadar.“ dedi.