Tüm denizlerde trol ve gırgır ağları ile avcılık için 15 Nisan tarihi itibariyle genel av yasağı dönemine girilmesinin ardından Papalina (çaça) avlamak için balıkçılar Samsun'a geliyor.
Konu ile ilgili bilgi veren tekne sahibi Yasin Malkoç, çaça balığını avlayan teknelere zaman zaman 'hamsi' yakaladıkları gerekçesiyle Sahil Güvenlik ekipleri tarafından cezai işlem uygulandığını söyledi. Yasin Malkoç, şunları kaydetti: "1 Eylül tarihine kadar sürecek olan avlanma yasakları başladı. Hamsiye benzeyen çaça balığı avlanması da yasak ancak sadece Samsun'da şu an için serbest. O yüzden biz de Kıklareli'nden 12 personel 2 tekne ile buraya geldik. Mayıs'ın 15'ine kadar sürecek av sonrası tekne ve ağlarımızın bakımı için memleketimize döneceğiz. Çaça denilen balık, fabrikalarda balık yağı ve yemi yapımında kullanılıyor. Çaça'nın kilosu 50 kuruştan satılıyor."
Av sezonunun hamsi, istavrit başta olmak üzere balıkçılar için iyi geçmediğini ifade eden Malkoç, mevsim değişikliği nedeniyle balığın Gürcistan tarafına akın ettiğini belirtti.