Koza İpek Grubu’nun avukatlarından Hakan Yıldız, bilirkişi raporunda, Koza İpek Holding'de yapılan incelemelerde hiçbir hatanın olmaması mümkün olmadığı için kayyum atandığını söyledi.

Koza İpek yönetimine kayyum atanmasıyla ilgili olarak holdingin avukatları şirketin Ankara’da İstanbul Yolu üzerinde bulunan merkezi önünde bir basın açıklaması yaptı. Koza İpek'in yaklaşık 2 yıldır tüm devlet kurumları tarafından denetlendiğini belirten Avukat Hakan Yıldız, tüm bunlara rağmen gruba ilişkin en ufak hata bulunmadığını kaydetti. Avukat Yıldız, bilirkişi raporuna göre, Koza İpek Holding'de yapılan incelemelerde hiçbir hatanın olmaması mümkün olmadığı için kayyum atandığını söyledi.

'AVUNMA HAKKIMIZ KISITLANDI'

Av. Yıldız şöyle devam etti: “Devletin tüm resmi kurumlarından 2 yıldır defalarca bilgi ve belge istenmiştir. Bunlarda zamanında eksikleri karşılanmıştır. Tüm bunların sonucunda gruba ilişkin en ufak bir hata bulunamadığı için maalesef savcılık makamı 1 Eylül 2015 tarihinde Koza grubuna bağlı kurumlara baskın düzenleyerek gözaltı ve el koyma işlemi yapmıştır. El konulan evraklar bilirkişiye verilmiş bilirkişi incelemesi başlatılmıştır. Bizde detaylı olarak savcılık tarafından sorulan sorulara cevap mahiyetinde çalışmalarımıza başladık. En son 23 Ekim de yaklaşık 70 sayfa dilekçemiz 2 klasöre yakın evrakla beraber savcılık makamına bunları ilettik. Ancak savcılık makamı 23 Ekim de sunduğumuz evraka rağmen 16 Ekim tarihinde dosyaya kazandırılmış olan bilirkişi raporunu 1 hafta boyunca bizden sakladı. Savcılık makamı da 16 Ekim de aldığı raporu inceleyip 20 Ekim itibariyle Sulh Ceza Mahkemesinden dün verilen kararın verilmesi için talepte bulundu. Oysa bilirkişi raporu bize tebliğ edilmiş olsaydı o rapordaki hatalara tek tek cevap verebilirdik. Maalesef bu yönüyle savunma hakkımız kısıtlanmıştır.’’

'MÜKEMMEL OLMAK MAKUL ŞÜPHE İÇİN YETERLİ!'

Yıldız bilirkişi raporundaki; ”Halbuki Türkiye gibi hassas ekonomik şartlara sahip ülkelerde böylesine yüklü miktarda parasal değerlerin çevrildiği kurumsal yapılarda hiçbir hatanın olmaması, iktisadi, teknik ve ticari gerçeklere uygun değildir. Dünyanın hiçbir yerinde mükemmel bir kurum, muhasebe sistemi ve finansal yapı mevcut değildir. Ancak şüpheli kurum, şahıs ve ilgili kişi ve kurumların elde edilen resmi belgelerde mükemmel görüntü çizmiştir..,’’ ifadelerinin yer aldığı bir paragrafı okudu.

Avukat Yıldız ardından, "Özetle mükemmel olmak makul şüphe için yeterlidir! Bu kurum mükemmel olduğu için bunlara maruz kalmıştır!’’ dedi.