Nevşehir’in Avanos ilçesinde kendilerini savcı olarak tanıtarak dolandırıcılık yaptıkları ihbarı yapılan dört kişi iki ayrı operasyonla yakalandı.

Nevşehir’in Avanos ilçesinde, ilçenin nüfusuna kayıtlı M.K., cep telefonundan bir esnafı arayarak kendisini savcı olarak tanıttı. Aradığı esnafa 'adının terör örgütü soruşturmasında geçtiğini' belirterek, bundan kurtulması için yapılacak çalışma için para istedi. Parayı da Merkez Cami önünde buluşarak teslim etmesini söyledi. Şahsın dolandırıcı olduğunu anlayan esnaf, durumu Avanos İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerine bildirdi.

Avanos İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, esnafla dolandırıcı olduğu ileri sürülen M.K.’nın buluşmaları sonrasında şüpheli parayı alırken yakaladı.

Yine Avanos’ta bu kez Urfa nüfusuna kayıtlı Y.K. ve H.C. ile Mardin nüfusuna kayıtlı K.A., bir vatandaşı arayarak kendilerini savcı olarak tanıttıktan sonra banka hesaplarındaki paranın terör örgütüne aktarılacağını, bunun olmaması için gerekli masraflar için para istedi. Parayı da Avanos merkezde bir yerde buluşarak elden vermesini söyledi. Şahsın dolandırıcı olduğunu anlayan vatandaşın, durumu bildirmesi üzerine Avanos İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, dolandırıcılık yaptıkları ileri sürülen Urfa nüfusuna kayıtlı Y.K. ve H.C. ile Mardin nüfusuna kayıtlı K.A.’yı yakaladı.
Şahıslar, Emniyet'teki ifadelerinin ardından çıkarıldıkları adli makamlarca adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.