Balıkesir Eğitim-Sen Kadın Sekreteri Sevinç Avcı, 2015 yılının ilk iki ayında 52 kadının katledildiğini söyledi. Avcı, "Türkiye adeta kadın mezarlığına döndü. 12 yıllık AKP iktidarında kadın cinayetleri yüzde 1400 artış gösterdi. Peki, siz ne yaptınız? Kadını yok saydınız. Kadının adına dahi yer vermeyen bir Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nı kadın için politika yapmakla yetkilendirdiniz." dedi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Balıkesir'de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Balıkesir'deki kutlamaların adresi Ali Hikmet Paşa Meydanı oldu. Aralarında Balıkesir Barosu, sendikalar, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de bulunduğu Balıkesir Kadın Platformu üyeleri ilk olarak TÜİK Meydanı'nda toplandı. Buradan slogan atarak Kızılay ve Anafartalar Caddesi üzerinden Ali Hikmet Paşa Meydanı'na kadar yürüdü. Meydanda toplanan kalabalık, ellerindeki dövizlerle birlikte kadına uygulanan şiddete karşı sloganlar attı. 'Susma haykır şiddete hayır', 'Kadınız güçlüyüz kazanacağız', 'Asla yalnız yürümeyeceksin', 'Üreten biziz yöneten de biz olacağız' sloganları atan kadınlara vatandaşlar da destek verdi. Etkinlikte mandallarla çamaşır ipine serilen erkek atletlerine yazılan, 'Yaşasın kadın mücadelesi' yazısı dikkat çekti.

Balıkesir Kadın Platformu adına konuşan Sevinç Avcı, kadın cinayetlerine dikkat çekti. Türkiye'de her gün 5 kadının öldürüldüğünü belirterek, "Yargı her seferinde erkekten yana karar veriyorsa, kadına yönelik şiddet, kadın katliamları, taciz ve tecavüzler münferit değil sistematiktir. Birileri her gün çıkıp ulu orta cinsiyetçi açıklamalar yapıyor ve devlet bunu meşru görüyorsa, boşanmak istediğimiz, yemeği zamanında masa koyamadığımız, ütü yapmadığımız, dekolte giydiğimiz, kahkaha attığımız ve iffetsiz sayıldığımız ya da sadece kadın olduğumuz için ölmemizden devlet sorumludur. Devlet konuştukça bizler daha çok ölüyoruz. Erkek yargıları haksız tahrik indirimleri uygulandıkça bizler daha çok ölüyoruz." dedi. Konuşmanın ardından şiir okuyup, müzik eşliğinde bir süre halay çeken kadınlar daha sonra dağıldı.