Avcılar'da girdikleri bir bankada görevlileri pompalı tüfeklerle tehdit ederek yaklaşık 250 bin alıp kaçan ancak 2 saat sonra yakalanan 3 kişi Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirildi.

Avcılar'da saat 11.20'de bir banka şubesine giren iki kişi, ellerindeki pompalı tüfek ile görevlileri etkisiz hale getirdi. Daha sonra silah ile tehdit ederek kasada bulunan 97 bin lira, 43 bin Dolar ve 26 bin Euro'yu da alarak kaçtı.

Görevlilerin ve bankada bulunan müşterilerin ilk ifadelerine başvuran polis, güvenlik kamera kayıtlarını da hızlıca kontrol ettikten sonra şüphelilerin geldikleri otomobil ile bankadan kaçtıklarını belirledi. Bir kişinin de bankaya girmediği, otomobilde iki arkadaşını beklediği belirlendi.

Yapılan araştırma ve takibin ardından iki şüpheli Serçian A. (39) Yusuf D.(34) Beylikdüzü'nde Serçian A.'nın evinde yakalanarak gözaltına alındı. Evde yapılan aramalarda bankadan gasp edilen paralar da eksiksiz olarak ele geçirildi. Ayrıca olayda kullanılan 2 pompalı tüfek ile şüphelilerin kaçtıkları otomobile de el konuldu.

Diğer şüpheli Koray Ç.(32) de Esenyurt'ta gözaltına alındı. Bu arada Serçian A.'nın eşi Didem A. da ifadesine başvurulmak üzere 3 şüpheli ile birlikte Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirildi.

Şüphelilerin daha önce de iki banka soygununa karıştığı belirtilirken soruşturmanın sürdürüldüğü belirtildi.