İzmir'de sağanak yağmur sebebiyle Çiğli'deki bir AVM'nin depo bölümünün çatısı çöktü. Büyük paniğe neden olan olayda kaçarken düşen 2 kişi yaralandı.

İzmir'de öğleden sonra gök gürültülü sağanak yağış Karşıyaka, Alsancak, Konak'ta günlük yaşamı ve trafiği olumsuz etkiledi. Yağmur suyu kanallarının tıkandığı bölgelerde İtfaiye Müdürlüğü pompaları devreye soktu. Bornova Işıkkent ve Konak Boğaziçi'nde ise su basan iki ev itfaiye tarafından boşaltıldı. Alsancak'ta esnaf işyerlerine su girmemesi için fırçalarla suyu, su kanallarına yönlendirmeye çalıştı.

ALIŞVERİŞ MERKEZİ BOŞALTILDI

Etkili sağanak sırasında, Çiğli'deki bir alışveriş merkezinin arkasındaki depo bölümünün çatısı henüz belirlenemeyen nedenle çöktü. Çökme sonrası görevlilerin depo bölümünden mağazaya kaçması, bağrışmalara ve paniğe neden oldu. Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Alışveriş merkezi boşaltılırken, çöken çatıdan düşen saç parçalarından yaralandığı belirlenen 2 kişi ambulansla Karşıyaka Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Olay yerine gelen itfaiye ve güvenlik ekipleri, depodaki çökmenin nedenini belirlemek için çalışma başlattı.

ÜZERİNE YILDIRIM DÜŞEN TARIM İŞÇİSİ ÖLDÜ

Yetkililer, kuvvetli yağışın yıldırım, dolu, kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtınaya neden olacağını tahmin ettiklerini vurgulayarak, vatandaşların ve ilgililerin olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmasını istedi.

Ayrıca, Kemalpaşa ilçesinde, tarlada çalıştığı sırada üzerine yıldırım düşen 48 yaşındaki tarım işçisi İsmail Yıldırım yaşamını yitirdi.