Antalya'nın Manavgat ilçesinde tatil yapan Avrupa ülkelerinde yaşayan Arap asıllı turistler, Külliye Camii'nde bayram namazı sonrası İslam dünyasında akan kan ve gözyaşının bir an önce dinmesi dua etti.

Manavgat'ın dört minareli Külliye Camii'nde Ramazan Bayramı namazını kılmaya gelenler Avrupa'da yaşayan Arap asıllı turistlerle de bayramlaştı. Bayram namazı öncesi Manavgat Müftüsü Hasan Hayri Yaşar, verdiği vaazda bayramda küslüklerin, dargınlıkların, kırgınlıkların, kin nefretin yerini sevgi, kardeşlik ve bayramlaşmaya bırakılması gerektiğini söyledi. Cami imam hatibi Mustafa Yılmaz'da Ramazan Bayramı süresince yola çıkacaklara trafik kurallarına harfiyen uyarak yolların kan gölüne dönmemesi çağrısında bulundu.

Namaz sonrası cami cemaati bayramlaştı. İsveç'ten Manavgat'a eşi ve 2 çocuğuyla birlikte tatile geldiğini belirten Mısır asıllı Abdülhamit Yusuf, bayram namazını Türkiye'de kılmanın sevincini yaşadığını söyledi. İslam dünyasının Ramazan Bayramı'na kan ve gözyaşı içinde girmesinin üzüntü verici olduğunu belirten Yusuf, İslam dünyasının Suriye'den Yemen'e, Yemen'den Irak'a, Irak'tan Libya'ya kadar insanların iç savaşlar nedeniyle üzüntü içinde olduğunu kaydetti. Dünyada demokrasi çıtası yüksek ülkelerde huzur ve sükunetin hakim olduğunu anlatan Yusuf, "Bayram namazı sonrası İslam dünyasının içinde bulunduğu halinden bir an önce kurtulması için dua ettim. İslam dünyasının hali gerekten çok perişan. İslam coğrafyasında nefretin, kinin, öfkenin ve düşmanlıkların yerini kardeşliğin almasını diliyorum. Suriye'de yaşananlar bütün Müslümanların yüreğini burkuyor. " diye konuştu. Yusuf, ayrıca İsveç asıllı eşinin hidayete ederek İslam'la müşerref olması için dua ettiğini ifade etti.

Fransa'nın başkenti Paris'te yaşayan Fas asıllı Enes İbrahim de tatile geldiği Manavgat'ta bayram namazını oğlu Halid ve eşi ile kıldığını söyledi. Türkiye'de ilk defa bayram namazı kılmanın sevincini yaşadığını belirten İbrahim, "Bayramda bütün Müslümanlara dua ettim. Bayramların bütün insanlığa huzur ve barış getirmesini istiyorum. Ramazan ayında kazandığımız güzel davranışların yılın 12 ayına yayılmasını temenni ediyorum." ifadesinde bulundu.