Avrupa hayaliyle Diyarbakır'dan yola çıkan Edizilerin son durağı İstanbul oldu. Kapıkule Sınır Kapısı'ndan geri döndürülen Ezidilerin sayısı, İstanbul'daki katılımlarla 2 bini aştı. Eş ve çocuklarıyla yola çıkan Ezidilerin akıbeti ise belirsizliğini koruyor.

Kiraladıkları otobüslerle Diyarbakır'dan yola çıkıp ulaştıkları Edirne'de Kapıkule Sınır Kapısı'ndan geri çevrilen Ezidiler, İstanbul Esenler Otogarı'na geldi. Otogarın kenarındaki yeşillik alana adete kamp kuran Ezidiler, kendileriyle ilgili verilecek kararı bekliyor. Tedbir amacıyla otogarda çok sayıda Çevik Kuvvet polisi de bekletiliyor. Otogar Camii avlusu ve etrafındaki yeşillik alanda yere serdikleri karton ve battaniyeler üzerinde bekleşen Ezidilerin sayısı, kendi imkanlarıyla gelenlerin de katılımıyla 2 bini aştı.

IŞİD’in geçen yıl Ağustos ayında Sincar’a saldırıp katliamlar gerçekleştirmesinden sonra kaçarak Türkiye’ye gelen Ezidilerin bir kısmı Diyarbakır’daki kamplara yerleştirilmişti. Ezidilerin Irak’ta başlayan çileli yolculukları İstanbul'da mola verdi. Her geçen saat yeni katılımların olduğu grupla ilgili kararın İstanbul Valiliği yetkililerince verilmesi bekleniyor. Kadın ve çocuklar buldukları battaniyelere sarılıp uyurken, erkekler de haklarında verilecek kararı bekliyor.