Avrupa ülkelerine gidebilmek için günlerdir Edirne’de sınır kapısında bekleyen göçmenlere Kimse Yok Mu Derneği yardımda bulundu. Bir TIR dolusu yardım, ağırlıklı olarak çocuk ve kadınlardan oluşan yaklaşık 1000 kişilik Suriyeli gruba dağıtıldı. Zor koşullarda yaşama mücadelesi verdiklerini ve yardımlardan duydukları memnuniyeti dile getiren göçmenler, tek isteklerinin Avrupa’ya geçebilmek olduğunu söyledi.

Yunanistan’ın göçmenlere sınır kapısını açacağına yönelik söylentiler üzerine yollara düşen binlerce Suriyelinin Edirne’deki bekleyişi sürüyor. Dün yapılan girişimler sonucu otobanda bulunan binlerce göçmenin bir kısmı Kırkpınar Güreşleri’nin yapıldığı alana götürüldü. Ancak günler süren yolculukları nedeniyle birçok ailenin çaresiz ve bitkin kalması dikkatlerden kaçmadı. İnsani yardım kuruluşları da göçmenlerin bu zorlu yaşam mücadelelerine kayıtsız kalmadı. Uluslararası yardım derneği Kimse Yok Mu, çoğunlukla kadın ve çocuklardan oluşan yaklaşık 1000 kişilik bir gruba battaniye, giysi, hijyen malzemesi, çocuklar için süt, bisküvü, mama, bez gibi temel ihtiyaçların yanı sıra çocuklar için kurban bayramı öncesi oyuncak dağıttı.

Kimse Yok Mu Derneği gönüllülerinin katılımıyla dağıtılan yardımlar, aynı zamanda gönüllü ekipte yer alanları da sevindirdi. Pek çok gönüllü insanlık adına yapılan yardımların ne kadar önem taşıdığını bizzat yardım dağıtımına katılarak gördüklerini ifade etti.

Derneğin yardımlarından alan Suriyeli bir annenin sözleri de yaşanan çaresizliği gözler önüne serdi. Fatıma Nemmer isimli kadın, ne olduğunu bilmedikleri yerlerde beklemek zorunda kaldıklarını, çocuklarının da gece üşüdüğünü söyledi. Nemmer, “Bizler burada çocuklarla ayakta kalmaya çalışıyoruz. Türk halkı ve Kimse Yok Mu bize sahip çıktı onlara teşekkür ediyorum, Allah razı olsun. Bizim beklemeye sabrımız kalmadı, burada doğru dürüst su yok, tuvalet yok, çocuklarımız geceleri üşüyor hasta olmalarından korkuyorum.” dedi.

Kimse Yok Mu Derneği’nin Suriyeliler için bugüne kadar çeşitli alanlarda yaptığı yardımların miktarının 62 milyon TL’nin üzerine çıktığı belirtildi.