Ankara, Esenboğa yolunda yapımı son aşamaya gelen Avrupa’nın en büyük otomotiv AVM’si ‘OTONOMİ’ açılış için gün sayıyor.

Ankara Esenboğa Yolu üzerinde açılış için gün sayan Avrupa’nın en büyük ‘otomotiv yaşam merkezi ’OTONOMİ, 2. el araç ticaretinin adresi olacak. OTONOMİ Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Erkoç, merkezin Ankara sektörde faaliyet gösteren herkesi bünyesinde toplayacak kapasitede olduğunu vurguladı. Halen sektörde yaşanan suistimaller ve olumsuzluklara işaret eden Erkoç, “OTONOMİ sayesinde bu iş bir standarda kavuşacak, kurumsallaşarak saygın, güvenilir bir mesleki faaliyet haline gelecek.” dedi.

İkinci el araç ticaretiyle uğraşanlara seslenen Erkoç, “OTONOMİ’de hepinize yer var. Gelin, faaliyetinizi burada sürdürün. Başka arayışlara girmek, mesleki kurumsallaşma ve sektörün itibarının tesis edilmesi sürecine sekte vurur” diye konuştu.

30 yıldır sektörün içinde bulunan; Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) ile Başkent Otomobilciler Derneği’nin (BOD) de Yönetim Kurulu Başkanı olan Erkoç, OTONOMİ’nin faaliyete geçişinin sektörde bir dönüm noktası olacağını ifade etti. 375 bin metrekarelik alanda kurulan OTONOMİ’de 2. el araçlar için 551 showroom ve sıfır araçlar için 10 oto plazanın yanı sıra 13 işyerinden oluşan bir teknik servis bölümü, meydan ticarethane ve ofislerinden oluşan 28 işyeri, 48 ofis, akaryakıt istasyonu ve bir de beş yıldızlı otelin yer aldığı bilgisini verdi. Erkoç, içinde kafe ve restorantlar, bankalar, noter ve trafik tescil bürosunun da yer alacağı OTONOMİ’nin, kuru temizlemeden kırtasiyeye, camiden AVM’ye tüm imkânlarıyla tam anlamıyla bir ‘Otomotiv Yaşam Merkezi’ olacağını vurguladı. OTONOMİ’nin günlük 11 bin ziyaretçi ağırlayabilecek kapasitede olduğunu belirten Erkoç, günde 9 bin aracın giriş çıkış yapabileceğini, aynı anda 12 bin araç sergilenebileceğini kaydetti.