Mahkemenin tahliye kararına rağmen tutukluluğu devam eden Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’nın avukatı Doğan Akkurt, savcıların paralel paranoyası içinde karar verdiğini söyledi. Başsavcının talimatları doğrultusunda hareket ettiğini belirten Akkurt, "Çünkü cezaevi savcısını gece karşısına alıp bu ceza sana gelse bile uygulamayacaksın diyen bir başsavcı ancak sarayın yaveridir. Yaver emir alır emri yerine getirir kendi insiyatifi yoktur. Sizin ceza kanunlarını uygulamak gibi bir derdiniz yok artık sizin derdiniz sarayın talimatlarını uygulamak." dedi.

32. Asliye Ceza Mahkemesi’nin Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve polisler hakkında verdiği tahliye kararı, infaz savcıları tarafından bugünde uygulanmadı. Tahliye kararını veren hakimler ise HSYK tarafından açığa alındı. Konuyla ilgili açıklama yapan Hidayet Karaca’nın avukatı Doğan Akkurt, hukukun üstünlüğün düşünenlerin kanunları uygulayanların paralelci ilan edildiğini söyledi. Savcıların bile paralel paranoyası içinde olduğunu belirten Akkurt, "Başsavcı vekili Mehmet Salih Sol, ile görüşmemizde ben aslında 3 gündür boşuna çırpındığımızı anladım. Çünkü başsavcı vekili müthiş bir paralel paranoyası içine girmiş. Aynı hastalığa oda tutuşmuş. 29 ve 32 asliye ceza hakimlerini bu kumpası kurmak üzere kendilerini ayarlanmış hakimler olarak görüyor. Ve ne olursa olsun biz bu darbeye gelmeyeceğiz biz bu kararı uygulamayacağız diyor. Biz neye malolursa olsun bu kararı uygulamayacağız diyor. Benim anladığım artık Türkiye’de bir saray hukuku var ve saray tarafından görevlendirilen insanların neye mal olursa olsun sadece onların istediği kararları ve onların direktiflerini göz önünde tutacakları bir durum söz konusu. Yarın ağır cezadan ve yargıtaydan aynı karar çıksa uygulamayacaklar. Çünkü cezaevi savcısını gece karşısına alıp bu ceza sana gelse bile uygulamayacaksın diyen bir başsavcı ancak sarayın yaveridir. Yaver emir alır emri yerine getirir kendi insiyatifi yoktur. Artık hukuk bu durumdadır başsavcılık diye de bir kurum yoktur. Burada yaverlik vardır. Her şeye bir cevapları var yani düşünebiliyor musunuz; 29 ve 32. Asliye ceza mahkemesi hakimlerini paralel yapı ayarlamış, karar verdirtmiş falan filan. Yani hukukun üstünlüğünü düşünüyorsanız, kanunları uyguluyorsanız artık paralelcisiniz, Sizin ceza kanunlarını uygulamak gibi bir derdiniz yok artık sizin derdiniz sarayın talimatlarını uygulamak." dedi.

"AKP’Lİ DEĞİLSEN SARAYIN EMRİNDE DEĞİLSEN TALİMAT UYGULAMIYORSAN DARBECİSİN"

Hakimleri açığa alan HSYK’nın da sarayın yaveri olduğunu söyleyen Akkurt, "Hakimleri açığa alan HSYK üyeleri de sarayın yaveridir. Artık bu ülkede ben hukukçuyum deyip hukukun gereğini yapan paralelcidir. Bu paralel safsatası artık tamamen şuan Türkiye’nin yüzde 60’ına sirayet etmiş bir hastalıktır. AKP’li değilsen sarayın emrinde değilsen, talimat uygulamıyorsan sen düşmansın darbecisin HSYK’da yaverdir." diye konuştu.

"NE YAPALIM KARARI AK PARTİ GENEL MERKEZİNE Mİ ONAYLATALIM?"

Tutuklu polislerin avukatı Ömer Turanlı ise her gittikleri kapının kapandığını söyledi. Savcının kararı imzalamaması halinde HSYK’ya şikayet edeceklerini belirten Turanlı sözlerini şöyle sürdürdü: “Çağlayan adliyesinde hiçbir şekilde hukuk işlemiyor, hukuk yürümüyor siz burada ne yaparsanız yapın boş. Şuan sayın hukukçularımıza sesleniyorum cezaevindeki bir kişinin tahliye olması için tahliye kararı dışında ne kararı gerekiyor? Bize bunu söyleyin biz bu kararı alalım. Şuan buradaki savcılar ve hakimler işlerini yapamıyorlar, yapamaz haldeler. Dün savcı bizim karşımızda oturdu ağladı. Bunu yapmaya zorlayan anlayış utansın. Bu asliye ceza mahkemesinin verdiği karar, asliye ceza hakimliklerinin ne kadar hukuksuz olduğunu ve işlevlerini yitirdiğini gösteriyor. Yani şu deniliyor; bu karar uygulanırsa sulh ceza hakimliklerinin tamamen ortadan kalkması anlamına geliyor. Ne yapalım yani bu kararı gidip Ak Parti genel merkezine mi onaylatmamız lazım? Hukuku uygulayan ve hukukçu olan herkes paralelci ve bu damgayla işlerini yürütüyor ve açığa alınıyor. Bu savcı beyde tahliyeyi geciktirme yönünde ısrarcı olursa HSYK’ya müracaat edeceğiz HSYK aynı hassasiyeti bu savcı içinde göstersin."