Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın Avukatı Gültekin Avcı, "nöbetçi savcının korku ve kaygı içerisinde ‘ben bu mahkeme kararını yerine getirmeyeceğim’ dediğini" söyledi. Avcı, savcıların bu konularda takdir hakkının olmadığını ifade etti.

Çağlayan'daki İstanbul Adliye Sarayı önünde açıklamalarda bulunan Avukat Gültekin Avcı ve Ömer Turanlı, Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Karaca ve polisler hakkındaki tahliye kararına ilişkin bilgi verdi. Avukat Gültekin Avcı, savcının kararı uygulamayacağını vurguladı. Avcı, "Çağlayan Adliyesi'nde yine çok ciddi bir şekilde tarihe mal olacak, hukuka ve insanlığa utanç verecek bir hukuk katliamıyla karşı karşıyayız. Savcıya bir türlü anlatamadık. Adeta kekeme olmuş bir şekilde. Bir kaygı ve korku içerisinde. ‘Yok ben böyle bir görevi icra edemem, bu konuda işte o hakim hakkında soruşturma açılmış. ‘Yani ben başsavcının emrini dinleyeceğim kusura bakmayın. Yani dolaylı yönden ben bu mahkeme kararını yerine getirmeyeceğim.’ Oysa savcının takdir ve değerlendirme hakkı yok. Rutin bir şekilde bunu cezaevine göndermeliydi. Ama hukuku bir kez daha prangaya vurdular” dedi.

Avukat Ömer Turanlı ise Çağlayan'daki nöbetlerinin devam ettiğini ifade etti. Turanlı, “Bekleyeceğiz, beklemeye de devam edeceğiz. Bizim hukuktan adaletten geri dönmemiz mümkün değildir. Bakalım bugün savcı ne karar verecek” diye konuştu.