Eskişehir’de Avukat Turgay Balaban, avukatları teröristlere benzettiği, aşağıladığı, iftira ve tahrik ettiği gerekçesiyle Beyaz TV sunucu Erkan Tan hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Avukat Balaban, yaptığı suç duyurusunda, avukatların Çağlayan Adliyesi’ne girişlerinde kanuna aykırı olarak aranmalarını bireysel olarak protesto etmeleri üzerine yapılmış olan haberin sonunda, Erkan Tan’ın avukatlara yönelik çirkin ifadeler kullandığını kaydetti. Avukat Balaban, “Tan, yaa! avukatlar! Açıkça maraza çıkartmak istiyoruz, arıza çıkartmak istiyoruz, huzur ve güvenlikten rahatsız oluyoruz desenize be, onu desenize. Avukatlar, her an Türkiye’nin dört bir yanına uçakla seyahat ediyorsunuz. He yalan mı? Türkiye’nin dört bir yanındaki adliyelerde sizin davalarınız var, müvekkilleriniz var. Havalimanlarına girerken donunuza kadar aranıyorsunuz, hiç kimse bir şey demiyor; diyemez. Çünkü normal. Çünkü senin güvenliğin için yapıyorlar o aramayı. Adliyeye girerken niye bu kadar arıza çıkartıyorsun? Haaa.? Senin güvenliğin için yapıyorlar o aramayı. O teröristler savcıyı değil de aranızdan birini rehin alsaydı ne olacaktı? Gerçi sizin adamlar. Sizi rehin almaz. Anladın.” dediğini belirtti.

Tan’ın ifadesinin, Cumhuriyet Savcısını şehit eden teröristler ile avukatlık mesleği arasında organik bir bağ bulunduğu izlenimi uyandırdığını, kurumunda bunu yayınladığını kaydetti. Tan’ın bu ifadeleri ile açıkça avukatların Cumhuriyet Savcısı meslektaşını şehit eden teröristlerle işbirliği içerisinde olduğu, aynı safta yer aldığının ifade edildiğini aktaran Av. Balaban, hakimlik, savcılık mesleğinden hiçbir farkı bulunmayan mesleğinin onur, şeref ve saygınlığının ayaklar altına alındığını, binlerce avukatın zan altında bırakıldığını belirtti. Balaban, avukatlık mesleğine mensup kişileri açıkça hedef olarak gösterdiğini, halkın avukatlara karşı kin ve nefret duymasına sebep olduğunu vurguladı.

Son derece saygısız ve incitici ifadeler kullanan şüphelinin beyanları ile ‘halkı ve güvenlik güçlerini görevi yaptırmamak için direnme’ suçuna azmettirdiğinin altını çizen Balaban, “Meslektaşımızın şehit edilmesi olayı ile avukatların bir ilgisinin olmadığı açık olmasına karşın avukatların fail olarak gösterilmektedir. Hak, adaletin tecellisi için gayret gösteren ve tüm keyfiliklerin önünde dik bir duruş sergileyen meslektaşlarımın halk nazarında aşağılanması, suçluymuş gibi gösterilmesi ve hiçbir ilgisi olmadığı halde teröristler ile aynı kefeye konulması akıldan, izandan ve vicdandan uzaktır.” ifadesini kullandı.

Meslektaşlarının terörist olmadığını aktaran Balaban, “Şüpheli Tan’ın hakaret, halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama, kanunlara uymamaya tahrik, görevi yaptırmamak için direnmeye azmettirme, iftira suçlarından TCK’nın 216/2, 125, 217, 218, 265/2 ve 267 maddeleri gereğince hakkında dava açılmasını talep ediyorum.” dedi.