Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın avukatı Fikret Duran, Karaca'nın bir diğer avukatı Gültekin Avcı'nın İzmir'de gözaltına alınma zamanının manidar olduğunu söyledi. Karaca’nın iddianamesinin hazırlandığı dönemde Avcı'nın gözaltına alındığına dikkat çeken Duran, “Gültekin Avcı’nın gözaltına alınması savunmaya yönelik bir saldırı olarak ve Gültekin Avcı’ya ve onun şahsında diğer avukatlara yönelik 'ayağınızı denk alın' şeklinde yorumlanmaya çok müsait bir davranış.” dedi.

Hakkında tahliye kararı olmasına rağmen Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın avukatı ve Bugün Gazetesi Yazarı Gültekin Avcı, İzmir'de Cuma namazına giderken gözaltına alındı. Hidayet Karaca'nın diğer avukatı olan Fikret Duran, Samanyolu Haber Televizyonu'na bağlanarak Gültekin Avcı'nın İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen bir soruşturma nedeniyle gözaltına alındığını söyledi. Duran,”Gültekin Avcı’nın yanındaki polis memuru ile bir telefon görüşmesi yaptım. Kendisi bana yaklaşık 4-5 ay önce İstanbul'da halen savcılık aşamasında olan bir dosya ile ilgili Gültekin Avcı savcıya gitmişti. Savcı, Gültekin Avcı’ya ‘ben sizin ifadenizi almayacağım. Gerekli gördüğümde ben sizi davet edeceğim’ demiş. Biz o dosya kapsamında Avcı’nın gözaltına alındığını o polisten öğrendik.” açıklamasını yaptı.

Gültekin Avcı’nın gözaltına alındığı zamanlamanın manidar olduğunu vurgulayan Duran, şunları dile getirdi: “Biliyorsunuz Avcı, Hidayet Karaca’nın savunmasını yapan avukatların arasında bulunan çok önemli biri. Tamda Hidayet Karaca’nın iddianamesinin mahkemeye sunulduğu gün Gültekin Avcı’nın gözaltına alınması savunmaya yönelik bir saldırı olarak ve Gültekin Avcı’ya ve onun şahsında diğer avukatlara yönelik ayağınızı denk alın şeklinde yorumlanmaya çok müsait bir davranış.”

'HERKES YANDAŞ OLANA KADAR HUKUKSUZLUKLAR DEVAM EDECEK'

Herkesin yandaş olduğu güne kadar hukuksuzlukların devam edeceğini anlatan Duran, “Özellikle bugün havuz medyası diye adlandırılan ve daha dün nerede ne yaptığı bilinmeyen gazeteciler tarafından kaleme alınan haberlerle algı oluşturulduğu ve bu insanların suçlu olduğu gibi lanse edildiğini görüyoruz. Adeta bunlar cumhuriyet savcısıyla işbirliği yapmışcasına savcı düğmeye basıyor ve soruşturma yürütüyor. Bu soruşturmalar hukuka uygun bir şekilde yürütülmüyor. Dosyamız üzerinde de görüyoruz delil yok. Muhtemelen Gültekin Avcı’nın dosyasında da öyle. Gözaltı nedeni bir köşe yazısıdır yada Twitter. Bunu yarın sorulan sorularda da göreceğiz. Bunların hiç biri TCK da yazılan suç tiplerine uymaz. Özellikle seçilen bir takım devlet büyüklerine hayran olan, bir takım partilere hayran olan bu hakim ve savcılar Kanunu aşırı yorumlayarak ve birde bunları terör örgütü süsü vererek önüne gelebilecekleri devirecek konuma geliyorlar. Dün Samanyolu, Hürriyet. Bugün Nokta yarın kim bilir aynı sistematik içinde kim bilir kimler hedef haline gelecektir. Bu herkesin yandaş oluncaya kadar sürecektir. İktidarın günahları ve hukuksuzlukları medya tarafından alkışlanıncaya kadar bu susturma ve söndürme sürecektir.“ şeklinde konuştu.