Tahliye kararına rağmen tutukluluğu devam eden Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’nın avukatı Fikret Duran, Başsavcıvekili Orhan Kapıcı’nın savcıları arayarak azarladığını, baskı kurduğunu söyledi. Duran, “Bugünkü savcı da 'İmza atarsam beni öldürürler' demeye başladı. Bakın burada bir cumhuriyet savcısı biliyorsunuz şehit edildi. Şu an tüm yargı camiasında bu korku endişe var. Bizzat bunu dile getirdi ‘Beni öldürürler’ ” dedi.

32. Asliye Ceza Mahkemesi’nin Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve polisler hakkında verdiği tahliye kararı görevli savcılar tarafından uygulanmıyor. Konuyla ilgili basın mensuplarına açıklama yapan Hidayet Karaca’nın avukatı Fikret Duran, savcıların ölüm korkusu yaşadığını söyledi.

Kararı götürdükleri her savcının baskı altına alındığını söyleyen Duran, “Kanunun tanıdığı imkanı maalesef şu an kurulan çadır yargı sistemi bizim müvekkillerimizden esirgiyor. Ve biz kime dilekçe versek şu aşamada hemen o hakime o savcıya baskı uygulanıyor ve korkutuluyor. Bugünkü savcıda da aynı tavrı gördük. Bugünkü savcı da “İmza atarsam beni öldürürler” demeye başladı. Bakın burada bir cumhuriyet savcısı biliyorsunuz şehit edildi. Şu an tüm yargı camiasında bu korku endişe var. Bizzat bunu dile getirdi beni öldürürler dedi. Şu an cumhuriyet savcıları bu baskı altında hareket ediyorlar ve adeta ateşten top gibi bizim dilekçelerimizi ellerine dahi almadan, dosyaları incelemeden dilekçelerimizi reddediyorlar. Kime dilekçe verdiysek başsavcı vekili onları arayıp baskı kuruyor, azarlıyor ve bunlarında onlara konuşma üslubu; “Tamam efendim, evet efendim” oluyor. Böyle bir yargılama olmaz.” diye konuştu.

'29 VE 32. ASLİYE CEZA MAHKEMELERİNİN KARARI EN GÜNCEL KARARDIR, UYGULANMASI GEREKİYOR'

Savcıların dünkü kararı 10. Sulh Ceza'nın kararı en son karar diyerek reddettiğini ancak 32. Asliye Ceza'nın bugün verdiği kararın en güncel karar olduğunu belirten Duran, “Cumhuriyet savcıları, 10. Sulh Ceza Mahkemesi'nin kararı verilen en son karar diye reddetmişlerdi. Ama bugün 29 ve 32. Asliye Ceza Mahkemeleri tahliye kararlarının arkasında durdular ve infazın bir an önce gerçekleştirilmesini aksi taktirde suç işleyeceklerini açık bir şekilde ifade ettiler. Ve iki gündür tahliye kararlarını uygulamayanlar hakkında suç duyurusunda bulundu ve kararını verdi. Şu an 32. Ve 29.’nun verdiği en güncel karar. Bakın 10. Sulh cezanın da kararını devre dışı bırakan bir karar.” ifadelerini kullandı.