Antalya Demokratik Hukuk ve Evrensel İnsani Değerler Platformu Başkanı Gündoğdu, bir ülkede adalet bakanının, hem yasama hem yürütme ve hem HSYK başkanı olmasının demokratik ülkelerde olmayan bir davranış olduğunu söyledi.

Avukat Gündoğdu, Manavgat'ta yaptığı açıklamada, ülkede hukukun ayaklar altında gezdiğini, hukuka güveninde en düşük seviyede olduğunu kaydetti. Gündoğdu, "Ülkemizde hukuk, siyasi iktidarın, hoşlanmadığı, sevmediği kişilerden intikam alma aracı olmuştur. Ülkemizde hukuk resmen ölmüştür. Ruhuna fatiha." dedi.

Bir ülkede huzur ve güvenin para, güç ve güç hakimiyetiyle olmayacağını vurgulayan Gündoğdu, huzur ve güvenin sadece ve sadece adaletle olabileceğini kaydetti. Siyasi iktidarın, yürütme gücüyle ülkede birilerini memnun etmek için keyfi uygulamalara imza atıldığını belirten Gündoğdu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Ülkemizde hukuk bitmiştir. Ruhuna fatiha okuyalım, helva dağıtalım. Artık ülkemizde hukukun adı kin, nefret ve ötekileştirmeye bağlı intikam aracı haline geldi. Hakim ve savcılar boyun eğdikleri gücün oyuncağı haline gelmiş durumda. Bu iktidar, her alanda kendi hegomanyasını kurmak için değerlerin içini boşalttı. Ülkemizde hukuk birilerini hedef göstererek intikam alma aracı haline gelmiştir. Ülkemizde, ayakkabı kutularını örtbas etmek için 18 Aralık'ta yargıya darbe yapıldı. Ülkemizde gücün baş döndürücülüğüne bağlı 18 Aralık'ta hukuk katledilmiştir."