Dün Konya merkezli işadamları ve polislere yönelik yürütülen operasyonda gözaltına alınıp ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılan Avukat Abidin Gürsoy, Konya Valiliği'nin operasyon hakkındaki açıklamasına sert tepki gösterdi. Avukat Gürsoy, Konya Valiliği'nin operasyon hakkında 'Fethullahçı Terör Örgütü' şeklinde yaptığı açıklama hakkında "Bir vali, doğrudan doğruya kendini hakim-savcı yerine koyarak, oluşmamış dosya hakkında kesin bir kanaat bildiremez. Hukuki haklarımızı kullanacağız." dedi.

DOSYA BOŞ, İTHAMLAR SOYUT

Avukat Gürsoy, gözaltına alındığında, kendisine herhangi bir somut delil isnat edilemediğini vurgulayarak şunları söyledi: "Dosya tamamen boş bir dosya. Bizi 'Fethullah Terör Örgütü yöneticisi misiniz' diyerek gözaltına aldılar. Tabi bu benim için bir hakaret ve iftira niteliği taşıyor. Bir taraftan hamd olsun bir ayıbımız, insanları utandıracak bir davranışımız yok. Hırsızlık yapmadık, soysuzluk yapmadık, çalmadık çırpmadık. Ama buna rağmen kalkıp da suçsuz insanlara bu tür iftiralar atarak insanları birbirine düşürmenin, kamplaştırmanın hiçbir manası yok. Ben inanıyorum ki, aslında bu soruşturmayı yapanlar da böyle bir örgüt olmadığına kendileri de inanıyor ve biliyorlar. Belki, atmosferin ve konjonktürün getirdiği bir zorlama var. İnşallah bu cinnet hali en kısa zamanda geçer." dedi.

'VALİ KENDİNİ HAKİM VE SAVCI YERİNE KOYAMAZ'

Operasyon hakkında, Konya Valiliği'nin yaptığı açıklamaya da sert tepki gösteren avukat Abidin Gürsoy, bir valinin kendini hakim ve savcı yerine koyarak açıklama yapamayacağını vurguladı. Avukat Gürsoy, şunları söyledi: "Vali, yürütme organında ilin temsilcisidir. Doğrudan doğruya kendini hakim savcı yerine koyarak oluşmamış dosya hakkında kesin kanaat bildirerek, "Kumpas kuran paralel yapıya operasyon yapıldı" diyor. Devletin önemli bir temsilcisi olan Vali, daha dikkatli açıklama yapmalıdır. Böyle 'pat' diye bir kanaat bildiremez. Biz bu soruşturmayla alakalı, ne kadar hukuksuzluk varsa tazminat davasına varıncaya kadar bunun hesabını soracağız. Olmayan uydurma bir terör örgütü ortaya konuyor, biz de onun yöneticisi oluyoruz! El vicdan ya! Terör örgütü oluşmasının şartları nedir? Üyelik nasıl olur? Bana somut olarak "Sen şunları yapmışsınız, bunu yapmışsınız, dolayısıyla terör örgütü üyesisiniz" diye sormuyorlar. Böyle bir soru yok bana sorulan. Dosyadaki gizlilik kararı kalkınca bu hukuksuzlukları herkesle paylaşacağız."

'Algı operasyonu' kapsamında yapılan tüm hukuksuzlukların hukkuki karşılıklarının olacağını ve gerekirse tazminat davası açacaklarını vurgulayan Avukat Gürsoy sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Sayın vali beye sormak isterim, benim ne gibi bir kumpasım olur? Ben bir avukatım. Bu dosyanın içinde-dışında yokum. Ama ben bir suçlu gibi alındım götürüldüm. Bu durumun tabii ki hukuktaki bir karşılığı olacak ve gereğini yapacağız. Kimsenin tereddüdü olmasın. Bizim insani boyutuyla kimseye düşmanlığımız yok."