Avukatlara yönelik son dönemde artış gösteren fiziksel - sözlü şiddet, tehdit ve benzeri eylemlere karşı Türkiye Barolar Birliği (TBB) Avukat Hakları Merkezi’nin geliştirdiği ‘Avukat Güvenlik Uygulaması’ devreye girdi. TBB Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, “Bu projenin meslektaşlarımız tarafından mutlulukla karşılanacağını ümit ediyoruz” dedi.

TBB Avukat Hakları Merkezi tarafından geliştirilen ve devreye sokulan ‘Avukat Güvenlik Uygulaması’ ile can güvenliği tehdit veya tehlike altında olan avukatların güvenlik güçlerine en hızlı şekilde ulaşmaları hedefleniyor.

Programı akıllı cep telefonuna yükleyen bir avukat, tehlike anında veya öncesinde sistemi alarma geçirecek ve konum bilgisini anında Alarm İzleme Merkezine iletecek. Bu andan itibaren; avukatın konumu takip edilerek, bağlı olduğu baronun Avukat Hakları Merkezine, merkez yoksa daha önceden belirlenen baro yönetim kurulu üyesine, yakınlarına veya duruma göre kolluk güçlerine ve sağlık birimlerine bilgi verilecek.

Saldırganı korkutmak amacıyla kullanılabilecek sesli alarm işlevinin yanında delil toplama özelliği de bulunan sisteme göre alarm devreye girdiği anda otomatik olarak video kaydetmeye başlayacak. Video, avukatın telefonu yerine sistemde kayıt altına alındığı için delilin yok edilmesinin önüne geçilecek.

Avukatların güvenlikle ilgili yaşadıkları sorunlardan yola çıkarak sistemi hayata geçirdiklerini ifade eden TBB Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, “Seksen yedi bin avukatın kapısına güvenlik görevlisi koymak bir çare değil. Avukatlarımızın güvenliğini sağlamak için teknolojiden yararlanarak bu programı yazdırdık. Bu projenin meslektaşlarımız tarafından mutlulukla karşılanacağını ümit ediyoruz” diye konuştu.