Bursa'da avukat, hakim ve savcılar, İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde dün Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesini Bursa Adalet Sarayı önünde protesto etti.

Hukuk derneklerinin düzenlediği kitlesel açıklamaya hem avukatlar hem de hakim ve savcıların cübbeleriyle katıldı. Avukatlar adına açıklama yapan Av. Veysel Aşkın, "Bu saldırı göstermiştir ki; terörist hiçbir ölçü tanımamaktadır, teröristin hiçbir insani sınırı bulunmamaktadır. Terörist için haklı haksız ayrımı, doğru yanlış gibi herhangi bir insani ölçü, herhangi bir şey için terazi, bir mantık, bir ahlak yoktur. Terörün dini, milliyeti, ideolojisi, görüşü yoktur. Maksat terör için öldürmek için öldürmektir. Buna kendileri tarafından başka elbiseler giydirilmesi bu gerçeği değiştirmez. Bir kamu görevlisinin sadece görevini yaptığı gerekçesiyle rehin almak ve öldürmek ancak insanlık adına hiçbir hasleti kalmamış mahluklar tarafından icra edilebilir. Teröristlerin avukat cübbeleriyle savcılık odasına girmeleri ön plana çıkartılarak avukatlık mesleğinin bu vesileyle saldırıya uğramasının da izahı ve mantığı bulunmamaktadır." diye konuştu.

BARO BAŞKANI DEMİRÖZ: LANETLİYORUZ

Eyleme katılan Bursa Barosu Başkanı Ekrem Demiröz de şunları söyledi: "Saptırarak ve kasıtla mesleğimizin hedef alınmasını kabul etmiyoruz. Çok da net söylüyorum; mesleğimizin teröre karşı, haksızlığa karşı dimdik duracak en önemli yapılanma olduğundan kimse kuşku duymasın. Yetkilileri bu konuda hassasiyete, konuştuklarına ve mesleğimize itibarsızlaştırmaya dönük sözlerini ölçüp tartmaya davet ediyoruz. Bu terörist saldırıyı lanetliyoruz. Acımız bizim acımızdır."

Öte yandan adliye bahçesindeki Atatürk anıtı önüne 'Terörü lanetliyoruz' yazılı siyah çelenk konuldu.